Διακόσια τριάντα τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα που ανήκαν στην οικογένεια του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι κατασχέθηκαν από μία επιτροπή απαλλοτρίωσης.

Η πλειονότητα των αυτοκινήτων έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του στρατού εν αναμονή της πώλησης ή της εκμετάλλευσής τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα από αυτά, γερμανικής προέλευσης, το οποίο είχε προσαρμοστεί ειδικά στις επιθυμίες της πρώην πρώτης κυρίας Λέιλα Τραμπέλσι και της είχε δοθεί ως δώρο γενεθλίων από τον σύζυγό της, εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 700.000 ευρώ, διευκρινίζει η εφημερίδα Tunis Hebdo.

Σύμφωνα με την καταγραφή των οχημάτων που έγινε η μικρότερη κόρη του Μπεν Άλι, μία φοιτήτρια, είχε στην κατοχή της 10 πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι οικογένειες Μπεν Άλι και Τραμπέλσι είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στα πολυτελή αυτοκίνητα και συναγωνίζονταν ποιος θα αποκτήσει πιο γρήγορα το τελευταίο μοντέλο.

Κάποια μάλιστα από τα νεαρά μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου αντί να έχουν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας στα αυτοκίνητά τους είχαν προτιμήσει να γράψουν το όνομά τους. Εξάλλου προφανής ήταν η προτίμησή τους στα φιμέ τζάμια, παρότι αυτό είναι παράνομο για τους απλούς πολίτες της χώρας.

Δείτε στο βίντεο την κλοπή μιας από τις Ferrari του Μπεν Άλι από εξαγριωμένους Τυνήσιους:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook