Ξεκινά απόψε στις 8 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Το παρόν και το μέλλον των χωρών-λαών της Μεσογείου σε σχέση με το ιστορικό παρελθόν της θα βρεθεί στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις» που αρχίζει σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο με χαιρετισμούς-καλοσώρισμα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη, τον π. Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 10 θεματικές ενότητες που ενώνουν Οργανισμούς και Ιδρύματα της Βόρειας και Νότιας πλευράς της Μεσογείου.  Οι εργασίες του συνεδρίου θα είναι κλειστές, ενώ την Τετάρτη 26 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, θα γίνουν δημόσιες-ανοιχτές στους πολίτες παρουσιάσεις και σύνοψη συμπερασμάτων.   

Στο συνέδριο που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, θα συμμετέχουν επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου, οι οποίοι και θα συζητήσουν το παρόν και το μέλλον των χωρών που βρέχονται στη Μεσόγειο θάλασσα όπου συναντούνται 3 πολιτισμικοί ήπειροι.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook