Μια αρκούδα κάνει συχνά την εμφάνισή της τις τελευταίες μέρες στα περίχωρα της Φλώρινας, κοντά στις εγκαταστάσεις των ΤΕΙ, με τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν ότι το μεγάλο ζώο βγαίνει προς αναζήτηση φαγητού στα σκουπίδια και στις αυλές εγκαταλελειμμένων κατοικιών.

Ο πρόεδρος των Σαρακατσάνων Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Μπομπότας φωτογράφισε το ζώο να περιφέρεται στην αυλή σπιτιού, που όμως δεν κατοικείται και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ φαίνεται ότι «το ζώο έχει συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία δεν είναι επικίνδυνο, και φεύγει μόλις επιχειρήσεις να τη διώξεις με φωνή».

«Εάν είχε ανθρώπους και κοπάδια με τσοπανόσκυλα στα γύρω βουνά η κυρά “Μάρω” -όπως είναι το όνομα που έδωσε στην επισκέπτρια αρκούδα- θα σκιαζόταν. Τώρα δεν βλέπει ποιμενόξυλα, ούτε ποιμενόσκυλα και ανενόχλητη λόγω αναζήτησης τροφής φτάνει στα περίχωρα της πόλης», αναφέρει ο ίδιος στο πρακτορείο.

Ο “Αρκτούρος”, με αφορμή την παρουσία του συγκεκριμένου ζώου στην περιοχή της Φλώρινας, συνιστά ψυχραιμία. Ζητά από τον δήμο της πόλης να ελέγξει ότι όλοι οι κάδοι απορριμμάτων που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης σφραγίζουν καλά και καλεί τους κατοίκους να μην πετούν υπολείμματα τροφών στους κήπους τους και να μην αφήνουν τα απορρίμματα στις αυλές των σπιτιών τους.

Η όσφρηση της αρκούδας είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να αναγνωρίσει μυρωδιές τροφής από πολύ μακριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook