Ζητά την ανάκλησή της γιατί αποκλείονται, κατά παράβαση του νόμου οι υπάλληλοι ΤΕ

Φωτογραφική χαρακτηρίζουν οι Έλληνες νοσηλευτές την πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση 20 θέσεων Γενικών Διευθυντών Υπουργείων και ζητούν την ανάκληση της. 

Όπως καταγγέλλουν, η προκήρυξη παρακάμπτει τον νόμο 4369/2016 (νόμος Βερναδακη) ο οποίος προβλέπει τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, οι υποψήφιοι για θέσεις προϊσταμένων στο δημόσιο πρέπει να είναι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. 

Ωστόσο, στην προκήρυξη πλήρωσης οριζόντιων θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), εξαιρούνται οι υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ. 

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας, η προκήρυξη αφορά σε Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων και Διοικητικής Υποστήριξης.

«Στο δημόσιο τομέα είναι χιλιάδες υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ όλων των κατηγοριών οι οποίοι έχουν αξιόλογες σπουδές, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Πρόκειται για μια αντίφαση ανεξήγητη και αντίθετη με νόμο της σημερινής κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι είναι τυπογραφικό λάθος, ειδάλλως πρόκειται περί φωτογραφικής διάταξης» λέει ο  Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), κ. Αριστείδης Δάγλας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook