Δύο μόνο στοιχεία που καταδεικνύουν αυτήν την πραγματικότητα και το μέγεθος του προβλήματος  είναι τα ακόλουθα: μόνο σε ένα δρόμο, στην Λ. 62 Μαρτύρων, δραστηριοποιούνται 16 κινέζικα μαγαζιά από 500m2 – 3000m2.”

Επιστολή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη με τα κινέζικα καταστήμτατα, καταγγέλοντας την “ανομία που τα διέπει”, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων του νησιού προς όλες τις αρμόδιες αρχές και τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

Αξιότιμοι κύριοι,

Η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο, βιώνει μια ιδιότυπη κατοχή και σταδιακούς εκτοπισμούς από έναν μεγάλο εχθρό, με μεθοδικό και στοχευμένο τρόπο, χωρίς κανείς να γνωρίζει ούτε τις συνθήκες, ούτε τα όπλα, ούτε τις δυνατότητες, ούτε τη μεθοδολογία, σαν να είναι «ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ». Αυτός ο μεγάλος αντίπαλος είναι τα κινέζικα καταστήματα που αυξάνονται διαρκώς και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, περιμετρικά αυτής και εντός των τειχών.

Δύο μόνο στοιχεία που καταδεικνύουν αυτήν την πραγματικότητα και το μέγεθος του προβλήματος  είναι τα ακόλουθα: μόνο σε ένα δρόμο, στην Λ. 62 Μαρτύρων, δραστηριοποιούνται 16 κινέζικα μαγαζιά από 500m2 – 3000m2. Έπειτα, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όποιο κατάστημα στο Ηράκλειο εγκαταλείπεται από ντόπια επιχείρηση λόγο  της μεγάλης κρίσης της αγοράς, αμέσως νοικιάζεται από ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

Και όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, τι συμφωνίες υπάρχουν, ποιοι είναι από πίσω, χωρίς καμία πληροφόρηση για οτιδήποτε, μιας και στα συνεχή ερωτήματά μας, σε κάθε Ελληνική κυβέρνηση, σε επίπεδο Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί, κάνουν τους «ΚΙΝΕΖΟΥΣ». Παρακολουθούμε την άλωση της ελληνικής αγοράς και δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε και με ποιον τρόπο, παρά μόνο αντιλαμβανόμαστε έναν «αόρατο εχθρό». Έτσι απλώνεται ένα πέπλο προστασίας από κάθε φορέα κυβερνητικό και κατασταλτικό, και όλοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι -όπως δηλώνουν – αδρανούν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Τα πιο πολλά καταστήματα στο Ηράκλειο, είναι υποκαταστήματα άλλων με έδρα την Αθήνα όπου ακούμε ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι μία Ελληνίδα 31 χρόνων από την Αγία Βαρβάρα.

Ως υπεύθυνος των καταστημάτων της πόλης μας φαίνεται να είναι ένας Κινέζος, που έδρα του έχει μεγάλο κατάστημα χονδρικής στην Λ. 62 Μαρτύρων, όπου μαζί με άλλα δύο καταστήματα στη Λ. Κνωσού και στην Λ. Εθν. Αντιστάσεως, διεξάγουν όλη την χονδρική. Μεγάλα φορτηγά έρχονται από τον Πειραιά και μετά τις 3:00 μ.μ. που κλείνουν οι υπηρεσίες, φορτώνουν τα εμπορεύματα  σε μαύρες και κόκκινες σακούλες, χωρίς να ξέρει κανείς τι έχουν μέσα.

Έπειτα από συνεχείς πιέσεις μας στο Τελωνείο, σε δύο μόλις ελέγχους που έγιναν, στις αρχές του 2016, βρέθηκαν αντικείμενα διαφορετικά από αυτά που ανέφεραν τα χαρτιά των κοντέινερ που είχαν εκτελωνιστεί στον Πειραιά, για να μην πληρώνουν υψηλούς δασμούς. Άλλα φορτηγά φέρνουν δεξιά παπούτσια και άλλα φορτηγά αριστερά σαν δείγματα, για να μην πληρώνουν δασμούς.

Και οι  παράνομες ενέργειες είναι ακόμη πολλές εκτός από τις παραπάνω. Στα μαγαζιά χονδρικής – ειδικά τα βράδια –  βλέπουμε άλλα φορτηγάκια να φορτώνουν διάφορα είδη χωρίς κανένα παραστατικό και το πρωί να πωλούνται στις λαϊκές αγορές. Αποδείξεις δεν κόβονται, οι εργασιακές σχέσεις είναι τελείως άδηλες, χωρίς να προσδιορίζεται ποιος είναι ποιος, τι σχέση έχει με το κάθε μαγαζί, χωρίς νομιμότητα σε ασφαλιστικούς οργανισμούς που δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν αδήλωτοι υπάλληλοι και τι ειδικότητα έχουν. Γενικότερα είναι  μία κατάσταση απαράδεκτη. Επικρατεί η πλήρης ανομία σε όλο αυτό το κύκλωμα που περιβάλει το Κινέζικο εμπόριο.

Όσες οι προσπάθειες που έχουν γίνει  για να συλληφθούν για τις παράνομες ενέργειές τους, είναι ατελέσφορες. Για παράδειγμα, η αστυνομία καλείται για παραβάσεις ωραρίων και μέχρι να φτάσουν στα μαγαζιά οι αστυνομικοί, έχουν κλείσει και οι υπεύθυνοι εκεί δηλώνουν ότι εκεί είναι και η κατοικία τους, η κουζίνα τους, τα πάντα.

Επικρατεί μια αφανής, αχαρτογράφητη κατάσταση σε πλήρη ανομία, που αλώνει όμως καθημερινά την οικονομία μας, επιβαρύνει με αθέμιτους όρους την πραγματική οικονομία και μέσα σε αυτή τη μεγάλη κρίση, χωρίς κανένα στοιχείο σταθεροποίησης, με όλα τα μεγέθη μακροοικονομίας και μικροοικονομίας σε καθοδική πορεία, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Εκπροσωπώντας το νόμιμο στεγασμένο λιανικό εμπόριο -το κύτταρο των αγορών και της οικονομίας-  με αγωνία, με απόγνωση και σε συνθήκες απελπισίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, κυβερνητικούς και διοικητικούς, την περιφέρεια και τους δήμους, ως τους υπεύθυνους πολιτικούς οργανισμούς του νησιού και ΖΗΤΑΜΕ από όλους και από τον κατασταλτικό μηχανισμό, να ενεργοποιηθούν, να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν αυτήν την τεράστια μάστιγα της ελληνικής οικονομίας που σταδιακά την αλώνει.

Εμείς δυστυχώς αδυνατούμε  να το κάνουμε”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook