Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύεται αυτή την ώρα ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης που έφυγε από τη ζωή την  Παρασκευή 21 Απριλίου, μετά από σύντομη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος αποχαιρετούν τον ηθοποιό Στάθη Ψάλτη που χάρισε απλόχερα το γέλιο με τις ταινίες και τις παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνίστηκε. 

Η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού πραγματοποιείται δημοσία δαπάνη στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο Στάθης Ψάλτης έγινε ιδιαίτερα γνωστός την περίοδο των βιντεοταινιών, πρωταγωνίστησε όμως και σε σπουδαίους ρόλους στο θεάτρο.  Χαμηλών τόμων και ταυτόχρονα «πληθωρική» παρουσία, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο. 

Ο χαμός του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και σε όσους αναγνώρισαν το ταλέντο στις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις του στα ιστορικά σίριαλ και τον αγάπησαν μέσα από τις θρυλικές, πλέον, ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του 1980.Ο Στάθης Ψάλτης είχε σπουδάσει στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. 

Το 1967, οπότε πήγε με τον φίλο του, επίσης ηθοποιό, Κώστα Αθανασόπουλο στη σχολή του Μιχαηλίδη ήταν μόλις 16 χρόνων και μέχρι να γίνει γνωστός ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του ναυτικού.
Υπήρξε είδωλο της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία («Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»).Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του αγαπημένου ηθοποιού

«Έφυγε» μετά από σκληρή μάχη

Ο Στάθης Ψάλτης νοσηλευόταν επί πέντε εβδομάδες στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Η υγεία του ηθοποιού που σκόρπισε το γέλιο μέσα από τις βιντεοταινίες του, σημείωσε ραγδαία επιδείνωση ανήμερα του Πάσχα, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί στην εντατική. Οι γιατροί έκαναν τα αδύνατά δυνατά προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον αγαπημένο ηθοποιό, ωστόσο η μάχη που έδινε ήταν άνιση.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ανέφερε:

«Σήμερα και ώρα 14.25 έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας” όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.

Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook