H «αυλαία» της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος 2011» έπεσε χθες το βράδυ στην Δυτική τάφρο των Χανίων με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους εκθέτες και με χιλιάδες επισκεπτών να σπεύδουν για να δουν , να ενημερωθούν και να αγοράσουν Κρητικά προιόντα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την τελευταία ημέρα της έκθεσης έγινε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους εκθέτες.

Ο δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης μαζί με αντιδημάρχους και στελέχη του δήμου πέρασε από όλα τα περίπτερα, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους επιχειρηματίες και τους ανανέωσε το ραντεβού για τον \”Αγροτικό Αύγουστο 2012\”.

Να σημειωθεί πως η έκθεση – για πρώτη φορά – θα μεταφερθεί και εκτός Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από 30/9 έως 3/10 ο «Αγροτικός Αύγουστος» θα βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος της Αθήνας, όπου και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή απευθείας με τις Κρητικές επιχειρήσεις που παράγουν και τυποποιούν τα Κρητικά προιόντα.

Επίσης την ίδια ευκαιρία θα έχουν και οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας καθώς η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου.

\"\"     \"\"

 
Διαπιστώσεις

Κατά κοινή ομολογία οι «Κασσάνδρες» που έκαναν λόγο για πλήρη υποβάθμιση και «καταστροφή» του Αγροτικού Αυγούστου με την μεταφορά του από την περιοχή των Νεωρίων στην Δυτική τάφρο των Χανίων, διαψεύστηκαν.

Οι χιλιάδες των Χανιωτών και κυρίως των επισκεπτών που επισκέφθηκαν τον χώρο της έκθεσης έδειξαν πως οποιαδήποτε εκδήλωση γίνει στην ευρύτερη περιοχή της παλιάς πόλης και όχι αποκλειστικά στο κέντρο της, μπορεί να συγκεντρώσει κόσμο.

Μάλιστα υπήρχαν και εκείνοι που δεν πήγαν για να επισκεφθούν αποκλειστικά και μόνο την έκθεση, αλλά καθώς η περιοχή της Δυτ.τάφρου και της πλατείας Τάλως αποτελεί μια από τις «πύλες εισόδου» στην παλιά πόλη, βλέποντας την έκθεση την επισκέπτοντο πριν συνεχίσουν την βόλτα τους στο ενετικό λιμάνι.

Να σημειωθεί πως οι επισκέπτες, παρά τον μεγάλο αριθμό,  είχαν την δυνατότητα να περπατήσουν και να περιηγηθούν στα περίπτερα με άνεση χωρίς τον συνωστισμό που υπήρχε στους στενούς χώρους της προβλήτας του ενετικού λιμένα, ενώ καλή ιδέα ήταν και τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο κέντρο του χώρου, τα οποία ίσως το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Πάντως οι χώροι στάθμευσης – παρά την προσθήκη των δύο μεγάλων οικοπέδων – αποδείχθηκαν «μικροί» και ίσως μια ιδέα για την διοργάνωση του 2012 θα ήταν να αξιοποιηθεί το αστικό ΚΤΕΛ με έκτακτα δρομολόγια (ίσως και του mini bus) για την μεταφορά εκεί των επισκεπτών.

Σε ότι αφορά στην έκθεση και καθώς φέτος έγινε η επιλογή να συμμετέχουν μόνο επιχειρήσεις, η έκθεση ήταν λίγο «φτωχή». Τα περισσότερα περίπτερα αφορούσαν σε μέλια – ρακόμελα (μια βόλτα μετα δοκιμής ήταν αρκετή για να φτιάξεις «κεφάλι») και σε προιόντα αρτοποιίας, ενώ έλειπε το ιδιαίτερο «χρώμα» που δίνουν τα περίπτερα των συλλόγων (γυναικείων – αγροτικών).

Ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα για τον Αγροτικό Αύγουστο του 2012, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τότε θα έχουν προχωρήσει και οι εργασίες ανάδειξης της Δυτ.Τάφρου το μήκος της οποίας θα είναι μεγαλύτερο και θα υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης περισσότερων περιπτέρων παράλληλα των Βενετσιάνικων τειχών.

Flashnews.gr/Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook