Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 21.231 οφειλέτες 

Σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.000 οφειλέτες προχώρησε  κάθε εργάσιμη ημέρα  τον περασμένο Φεβρουάριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Εφορίες, Ελεγκτικά  Κέντρα, Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης Οφειλών, ΚΕΦΟΜΕΠ κλπ) τα οποία μεταφράζονταν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, λοιπών εισοδημάτων  και περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 21.231 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) και έτσι ο αριθμός των οφειλετών που δέχτηκαν τα αναγκαστικά μέτρα σε βάρος τους από την εφορία  έφτασε πλέον τους 873.049 σε σύνολο 4 εκατ. φορολογουμένων που χρωστούν  στην εφορία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξήθηκαν κατά 989 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους ξεπερνώντας πλέον τα 94 δισ. ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά χρωστά ένα μικρό  ποσοστό οφειλετών καθώς από τα 4 εκατ. φορολογουμένων – οφειλετών η συντριπτική πλειονότητα χρωστά στην εφορία έως 3.000 ευρώ.

Το 1/3 από τα 94 δισ. ευρώ (31,5 δισ. ευρώ) προέρχονται από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έως το 2013 με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για έκδοση η λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών παραστατικών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν οφειλές από μη καταβολή φόρου εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ και φόρων κεφαλαίου (ακίνητα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook