Με μοναδικό υπερθέαμα κορυφαίων χορευτών μπαλέτου εορτάζεται στη Κρήτη το Σάββατο 29 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Χορού 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, με μοναδικό πανελλαδικά, χορευτικό θέαμα. 

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, συνδιοργανώνουν το “International Grand Gala Εtoiles du Βallet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο στα «Δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για ένα χορευτικό υπερθέαμα κλασσικού και σύγχρονου χορού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς κύρους χορεύτριας – χορογράφου και τέως διευθύντριας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνας Στεφάνου και τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών από συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα:  Υen Han και Filipe Portugal από την Όπερα της Ζυρίχης, Mai Kono και Maxim Chashchegorov της Όπερας του Μονάχου, Ayako Nakano, Jorge Garcia Perez και Tana Rosas Sune του Θεάτρου της Βασιλείας, Valentin Stoica του Εθνικού Μπαλέτου του Βουκουρεστίου, Marcia Jaqueline και Moacir Emanoel του Θεάτρου Colon της Βραζιλίας, Antonella Albano και Federico Fresi από το Θεάτρο της Σκάλας του Μιλάνου, Arman Grigoryan Ibc Varna Gold Medallist.

Οι μοναδικοί χορευτές θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από πασίγνωστα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και νεότερες δημιουργίες των παγκοσμίου φήμης χορογράφων όπως Patrice Bart, Mauro Bigonzetti, Reginaldo Rodrigues de Oliviera, Jorge Garcia Perez, Christian Spuck,  Heinz Spoerli και Richard Wherlock.

Το κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός, σύμφωνα με τους διοργανωτές θα προσδώσει μεγάλη πολιτιστική αξία στον τόπο μας και εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής προβολής της Κρήτης. 

Παράσταση 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ώρα έναρξης Γκαλά: 21.00’

Σημεία προπώλησης στα καταστήματα Γερμανός, καταστήματα COSMOTE και σε Σχολές Χορού σε όλη την Κρήτη.
e-ticketing  www.tickethour.com  ,τηλεφωνικές κρατήσεις  210 8938111 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook