Ένας Εύζωνας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, όταν ο Επίσκοπος στον  Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αδελαίδα  άρχισε να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Ευζώνους και την Ελλάδα…

Με μεγαλοπρέπεια και εμφανή την συγκίνηση, γιόρτασαν οι Έλληνες της Νοτίου Αυστραλίας τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Θέμπαρτον της Αδελαίδας.

Στις  Ιερές Ακολουθίες προεξῆρχε ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αδελαΐδα.

Η λαμπρή παρουσία τμήματος της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδος  στην εορτή του Αγίου Γεωργίου ενθουσίασε και συγκίνησε τα πλήθη των ομογενών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Όμως η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ένας από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ακούγοντας τον Επίσκοπο να μιλά για τους Ευζώνους και την Ελλάδα, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί με τα δάκρυα να κυλούν αβίαστα από τα μάτια του.

Photo credit: Paul Bradshaw, Foundation for Hellenic Studies

“Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα Υπερήφανη γιατί πέρασε δύσκολα και περνάει ακόμα, με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε και την νοσταλγούν πάρα πολύ!” 

Είπε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος κ. Νίκανδρος

Δείτε την ομιλία που προκάλεσε την συγκίνηση και των σκληροτράχηλων Ευζώνων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook