Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών φιλάγιων πιστών τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, την Κυριακή του Θωμά, 23η Απριλίου 2017, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Παλαίλιμνο Ρεθύμνου.

Ο Ιερός αυτός Ναός, αν και είχε ανεγερθεί στις αρχές του 20ου αιώνα, δεν είχε εγκαινιασθεί. Οι ευσεβείς κάτοικοι της Παλαιλίμνου, με την καθοδήγηση του εφημερίου τους, Αιδεσ. Οικον. Γεωργίου Μανουσάκη, έκαμαν όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα Ιερά Εγκαίνια του Ναού τους κατά την ημέρα της Πανηγύρεώς του, ένα περίπου αιώνα μετά την ανοικοδόμησή του.

Στο «φυτόν» της Αγίας Τραπέζης ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος κατέθεσε τα ιερά λείψανα των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων και των Οσιομαρτύρων των Ιερών Μονών του Αγίου Σάββα και του Οσίου Θεοδοσίου από τα Ιεροσόλυμα.

Μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Πετράκος από την Αίγινα, ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος Νεκτάριος Μαμαλούγκος, Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, ο Αιδεσ. Οικον. Γεώργιος Μανουσάκης, εφημέριος του εγκαινιαζομένου Ιερού Ναού, και ο Αιδεσ. Οικον. Εμμανουήλ Πολυχρονάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος, π. Γεώργιος Μανουσάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση των Εγκαινίων και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην χαρμόσυνη αυτή ημέρα για την Παλαίλιμνο. Ο π. Γεώργιος προσέφερε στον Επίσκοπό μας, ως ενθύμιο δώρο, αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Στα Ιερά Εγκαίνια και την Πανήγυρη παρέστησαν ο εορτάζων Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Δουνδουλάκης.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, οι φιλόξενοι κάτοικοι της Παλαιλίμνου προσέφεραν εόρτιο γεύμα σε όλους τους πιστούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook