Ο οπλισμός που φέρει αυτό το “Hog” μετά την συνάντησή του με ένα τάνκερ KC-135 της 340th Expeditionary Air Refueling Squadron στο πλαίσιο της Επιχείρησης Inherent Resolve λέει πολλά για το τί να περιμένουν οι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Πέραν του επίφοβου πυροβόλου GAU-8 Avenger με τα πυρομαχικά εξασθενημένου ουρανίου των 30 χιλ. -εγγύηση για να χαλάσουν την μέρα κάποιου… μόνιμα- το εικονιζόμενο A-10 φέρει κατευθυνόμενη με λέϊζερ βόμβα GBU-12 Paveway στον απώτερο πυλώνα της αριστερής πτέρυγας (σταθμό 1), πύραυλο αέρος-εδάφους AGM-65 Maverick (σταθμός 3), κάλαθο ρουκετών LAU-131 (σταθμός 2) και τέσσερεις βόμβες GBU-38 JDAMs (Joint Direct Attack Munitions) στους σταθμούς 4, 5, 8 και 9, συν ένα ατρακτίδιο σκόπευσης AN/AAQ-28 Litening AT στον σταθμό 10.

Αυτό που κάνει την διαφορά όμως είναι η GBU-31(V)1/B με κεφαλή βόμβας MK-84 στον σταθμό 7: Με βάρος 2000 λιβρών και δυνατότητα καθοδήγησης προς τον στόχο μέσω GPS, το συγκεκριμένο όπλο κρίνεται ιδανικό για κινητούς και οχυρωμένους (hard) στόχους αλλά και για στόχους επιφανείας. Στις επιχειρήσεις εγγύς υποστήριξης των δυνάμεων που μάχονται κατά των ανταρτών του ISIS, τα Α-10 της Central Command της αμερικανικής Αεροπορίας χρησιμοποιούν μια ποικιλία οπλικών φορτίων για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των εν λόγω αποστολών και οι βόμβες GBU-31 ικανοποιούν την ανάγκη των σχεδιαστών των επιχειρήσεων της USAF για ένα όπλο που να πλήττει στόχους με σημαντική ισχύ και ακτίνα καταστροφής.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook