Την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Κρήτη αλλά και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας ζήτησε ο Περιφερειάρχης στη συνάντηση του χθες το βράδυ με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο

Η συνεργασία για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Κρήτη, η προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας αλλά και η συνεργασία μεταξύ Ερευνητικών-Επιστημονικών Ιδρυμάτων συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Κυβέρνησης Liu Qibao, παρουσία του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε θερμά χθες το βράδυ στην Κρήτη στο ξενοδοχείο Creta Maris της Χερσονήσου τον Κινέζο Αντιπρόεδρο που έφτασε επικεφαλής αντιπροσωπείας που θα ξεναγηθεί σήμερα σε Κνωσό και Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ το απόγευμα ο Κινέζος Αντιπρόεδρος και τα μέλη της αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν για την Αθήνα προκειμένου να έχουν συναντήσεις με Κυβερνητικούς-θεσμικούς εκπροσώπους.

Στη συνάντηση στο Creta Maris ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις κοινές αξίες στον πολιτισμό και έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού στο τομέα του τουρισμού, των ποιοτικών προϊόντων σε συνδυασμό με την κρητική κουζίνα, αλλά και στα πρωτοποριακά επιτεύγματα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ερευνητικών- επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού και στις δυνατότητες εξαγωγής τεχνογνωσίας.

Ο Κινέζος Αντιπρόεδρος, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, αλλά και για την παρουσία του στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, ενώ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για τη συμβολή της Κρήτης στον επαναπατρισμό των χιλιάδων Κινέζων πριν μερικά χρόνια από τη Λιβύη.

Επίσης αναφέρθηκε στις κοινές πολιτισμικές- ιστορικές αξίες που ενώνουν τις δύο χώρες, εκφράζοντας τη θέλησή του για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας. Μάλιστα ο κ. Liu Qibao είπε ότι, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη βρίσκεται σε προνομιακή-γεωγραφική-στρατηγική θέση για την ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών συνεργασιών.

«Είναι τιμή μας που συναντούμε πραγματικούς φίλους σε ένα ιστορικό και φιλόξενο νησί και που είμαστε εδώ για να σας γνωρίσουμε περισσότερο» είπε ο Κινέζος Αντιπρόεδρος στον Περιφερειάρχη ευχαριστώντας τον για την συνάντηση τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η επίσκεψη του στη Κρήτη και στην Ελλάδα θα έχει μεγάλη προβολή στην Κίνα καθώς στην αποστολή συμμετέχουν πολλοί δημοσιογράφοι και αυτό θα συμβάλλει στην μεγάλη προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας. Ο Περιφερειάρχης και ο Κινέζος Αντιπρόεδρος που έχει στην αρμοδιότητα του και τον τομέα του Τύπου-Ενημέρωσης, αντάλλαξαν δώρα-ενθυμήματα για την ιστορία και τον πολιτισμό Κρήτης και Κίνας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook