Η έκδοση των εισιτηρίων για την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό θα γίνεται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ομαλού.

Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς  και σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού  (Ξυλόσκαλο- Αγ.Ρουμέλη) από την Κυριακή 30-04-2017, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Με την ευκαιρία της έναρξης θέλουμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις που θα κάνουν την διέλευση των επισκεπτών πιο όμορφη και ασφαλή:

  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των φυλάκων και των πινακίδων. Για κανένα λόγο μην απομακρύνεστε από το κεντρικό μονοπάτι.
  • Κατά μήκος της διαδρομής εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων δεν υπάρχει τηλεφωνική κάλυψη ούτε από τον αριθμό 112. Υπάρχουν ασυρματικές συσκευές με GPS που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό κατά μήκος της διαδρομής για επικοινωνία με τα φυλάκια εξόδου.
  • Μεγάλη προσοχή δίδεται στην πυροπροστασία. Ενημερώστε άμεσα για οποιοδήποτε ένδειξη (π.χ. καπνός). Όσοι καπνίζουν πρέπει να περιορίζονται στους χώρους ανάπαυσης.
  • Μην ξεκινάτε χωρίς την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση. Εκτός τα αναγκαία για την προστασία από τον ήλιο, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα φάρμακά σας αν έχετε ανάγκη. Αναφέρετε στους φύλακες όποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να σας απασχολήσει.
  • Διασχίστε το φαράγγι αργά, με πολλές στάσεις. Αφιερώστε χρόνο να παρατηρήσετε γύρω.

“Ενημερώνουμε τα τουριστικά γραφεία και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η έκδοση των εισιτηρίων για την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό θα γίνεται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ομαλού.

Αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook