Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν μέσω μαρτυριών και υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, τον πελάτη που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά υπόπτου.

Τον πελάτη της τράπεζας με… συχνοουρία, ή ακόμη και πιθανό κάτοχο θυρίδας αναζητούν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τον συνεργό των «ληστών των θυρίδων», που τους έδωσε πληροφορίες για τον χώρο που βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο με τις θυρίδες και άλλα μέρη του υποκαταστήματος.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως οι δράστες είχαν κατοπτεύσει συστηματικά την τράπεζα, προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους και να διαπιστώσουν την συχνότητα των αστυνομικών περιπολιών κοντά σε αυτό. Εκτιμάται ότι ένας συνεργός των δραστών που ήταν «παρατηρητής» είχε μπει στο εσωτερικό της τράπεζας και ενδεχομένως είχε κατέβει στις τουαλέτες που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από τον χώρο που βρίσκονταν οι θυρίδες, προφασιζόμενος την σωματική του ανάγκη.

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν μέσω μαρτυριών και υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, τον πελάτη που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά υπόπτου και ενδεχομένως ήταν συνεργάτης των δραστών για την χαρτογράφηση του χώρου, που επικεντρωνόταν το ενδιαφέρον τους.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ερευνήσουν και τους πρόσφατους κατόχους θυρίδων της τράπεζας, ζητώντας σχετικό κατάλογο από τους υπευθύνους του υποκαταστήματος, για το απομακρυσμένο ενδεχόμενο κάποιος συνεργός να είχε ανοίξει θυρίδα, προκειμένου να έχει καλύτερη απεικόνιση του χώρου. Αν υπάρχει τέτοιος ύποπτος κάτοχος, θα εξετάσουν αν η θυρίδα του ήταν ανάμεσα στις περίπου 50 που κατάφεραν να ανοίξουν οι δράστες, προκειμένου να τον «απενεχοποιήσουν».

Στο μεταξύ, οι εξετάσεις στο πλούσιο DNA των «ληστών των θυρίδων» που έχουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από την εκτιμώμενη πρώτη και θεαματική ληστεία τους, στις 9 Αυγούστου 2016, σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους, συνεχίζονται στο εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ.. Σε εκείνη την περίπτωση παρά το γεγονός ότι οι δράστες έριξαν με πιεστικό μηχάνημα μεγάλες ποσότητες χλωρίνης στα σημεία που κινήθηκαν, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν συλλέξει γενετικό υλικό, το οποίο εκτιμήθηκε, ότι ανήκε στους δράστες.

Μετά τη νέα εμφάνισή τους σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Καλλίπολη Πειραιά, η έρευνα έγινε στα πρότυπα επιπέδου «τρομοκρατίας» και διήρκεσε τουλάχιστον 48 ώρες, προκειμένου να συλλέξουν αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Τις τελευταίες ημέρες στα εργαστήρια γίνονται οι αντιπαραβολές των γενετικών υλικών για την τυχόν ταυτοποίηση τους, η οποίες απλά θα τεκμηριώσουν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες, ενδεχομένως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook