Aπό τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε από την Τρίτη ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στα τοπικά διαμερίσματα Ανωγείων, Αξού, Αΐμονα, Βενί, Δοξαρού, Κρυονερίου.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα κτήματά τους και να παρακολουθούν την καλή εφαρμογή του ψεκασμού, ενώ η διάρκεια του ψεκασμού δε θα είναι μεγαλύτερη των πέντε ημερών.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αναστέλλεται η εφαρμογή των ψεκασμών, σε περίπτωση που η θερμοκρασία υπερβεί του 28 βαθμούς κελσίου και όταν πνέουν άνεμοι μεγάλης εντάσεως.

Παράλληλα την Τρίτη ξεκίνησε ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, στο τοπικό διαμέρισμα Κάστελου της ΔΕ Ρεθύμνης, στα Τοπικά Διαμερίσματα Αποδούλου και Σάτα της ΔΕ Κουρητών, στο τοπικό διαμέρισμα Χαρκίων της ΔΕ Αρκαδίου και στα τοπικά διαμερίσματα της ΔΕ Νικ. Φωκά, με εξαίρεση τα Τοπικά Διαμερίσματα Άνω Βαλσαμόνερου και Σαϊτούρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook