Την πλήρη αγωνιστική τους ετοιμότητα δείξανε οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων που συμμετείχαν στο τουρνουά των “Βενιζελείων” Αγώνων.

Στη διοργάνωση, που κάθε χρόνο διεξάγεται τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, έλαβαν μέρος 50 αθλητές όλων των κατηγοριών από έξι συλλόγους των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Η ενημέρωση της ΣΑΧ αναφέρει τα εξής:

Την πλήρη αγωνιστική τους ετοιμότητα δείξανε για άλλη μια φορά οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.

Πάνω από 50 αθλητές όλων των κατηγοριών από έξι συλλόγους τόσο της πόλης μας όσο και του Ρεθύμνου συμμετείχαν στο καθιερωμένο τουρνουά των «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ» αγώνων που διεξάγεται τη δεύτερη βδομάδα του Πάσχα. Το πρωτάθλημα αυτό αποτελεί και την τελευταία αγωνιστική δυνατότητα προετοιμασίας που έχουν οι παίκτες πριν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Τα έπαθλα των αγώνων ξεπερνούσανε τα 1.500 ευρώ και ο τρόπος κατανομής τους αποτελεί ακόμη μία καινοτομία που καθιέρωσε ο σύλλογος της ΣΑΧ δίνοντας επιπλέον αγωνιστικά κίνητρα στους παίκτες του. Συγκεκριμένα οι αθλητές που τα κατακτούν τα παίρνουν σε μορφή επιδότησης για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα παροτρύνοντας έτσι και ελαφρύνοντας το κόστος συμμετοχής τους. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε συναρπαστικές μονομαχίες και έντονο σασπένς για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Το γεγονός ότι ανάμεσα στους 52 αθλητές οι 14 έχουν γευτεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος δείχνει και το επίπεδο του πρωταθλήματος κατατάσσοντάς το σαν ένα από τα μαχητικότερα πρωταθλήματα που έχουν διεξήχθη στην πόλη μας!

Στην κορυφή της τελικής κατάταξης ισοβάθμησαν ο Πετράκης Στέλιος και ο Γεωργακόπουλος Νίκος με τον πρώτο να υπερτερεί στα κριτήρια και να επαναλαμβάνει την περσινή του επιτυχία! 3η στην κατηγορία κάτω των 16 ετών ήταν η Βοζινάκη Ανθή. Την 3η θέση της γενικής βαθμολογίας κατέκτησε ο Πατρελάκης Ευάγγελος κατακτώντας παράλληλα και την πρώτη θέση κάτω των 14 ετών, την 2η – 3η θέση μοιράζονται ο Μπαϊραμιάν Αρτούρ και ο Παπαδημητράκης Γιώργος. Ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης ξεχώρισε στην κατηγορία κάτω των 12 ετών κατακτώντας την 1η θέση και την 2η θέση ¨μοιράζονται¨ ο Φυντριλάκης Κυριάκος και η Καραβιτάκη Ευαγγελία. 1η στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ήταν η Καραβιτάκη Αντωνία 2ος ο Παρασκάκης Φίλιππος και 3ος ο Βιολάκης Αναστάσης.

Στον δεύτερο όμιλο αγωνίστηκαν παιδιά μικρότερης ηλικίας και εμπειρίας τα οποία όμως πραγματικά εντυπωσίασαν για την ωριμότητά τους και το αγωνιστικό τους επίπεδο! Η τελική κατάταξη και η ισοβαθμία τεσσάρων παικτών – τριων στην πρώτη θέση αποδεικνύει και την μονομαχία που έγινε για την κατάκτηση της κορυφής.

Σύμφωνα με τα κριτήρια πρώτη στη γενική κατάταξη αναδείχτηκε η Χασουράκη Χρυσή η οποία ήταν και η νικήτρια του αντίστοιχου περσινού πρωταθλήματος. Με τους ίδιους βαθμούς στην 2η θέση ήταν η Σκαράκη Γεωργία και την 3η θέση κατέκτησε η Τρουλάκη Αθηνά. Στα αγόρια την πρώτη θέση κατέκτησε ο Λεβάκης Κυριάκος, 2ος ο Μπενάκης Γιάννος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Σκαράκης Εμμανουήλ, Δασκαλάκης Στέφανος και Σπυριδάκης Γιώργος.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook