Το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα ( Γ’ Τάξη ) συμμετέχει στο φετινό 7ο Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ, με ένα ακόμη έργο κόμικ σε ψηφιακή – βίντεο μορφή, που έχει τίτλο:  “Οι γονείς μας πάλι στα θρανία δεν ανοίξανε βιβλία… (το ρίξαν’ στο φατσοβιβλίο).”

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Παρουσιάζουμε – διδακτικά και σατυρικά – τους εθισμούς στις νέες τεχνολογίες (τότε και σήμερα), τη σχολική βία και τους εκφοβισμούς (μπούλινγκ – σήμερα.. από το διαδίκτυο). Συγκεκριμένα, τα γεγονότα, εξελίσσονται στο παλιό δημοτικό και στο σημερινό νέο δημοτικό. Εδώ είχαν την ιδέα οι γονείς κάποιων παιδιών- μαθητών. να ξαναζήσουν τα παλιά τους πρώτα μαθητικά χρόνια, με τον αξέχαστο δάσκαλο τους, με την βέργα πάνω από τα κεφάλια τους,(για παραδειγματισμό και συμμόρφωση στις αταξίες τους).

Τι γίνεται όμως όταν ανακαλύπτουν ότι το σχολείο έχει free Wi-Fi, τότε σαν “κακοί μαθητές- νέας γενιάς”, βγάζουν κρυφά τα κινητά τους… και αρχίζουν το σερφάρισμα μέσα από facebook κλπ.

Έτσι όλη αυτή η ιστορία έρχεται από το χθες στο σήμερα και με λίγο διδακτικό τρόπο περισσότερα στο ψηφιακό βίντεο που δημιουργήσαμε στο σύνδεσμο:

•    Η εργασία ,σενάριο και βίντεο, έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής- διαθεματική εργασία (με υπεύθυνο καθηγητή-συντονιστή τον Πηρουνάκη Ιωσήφ). Εξετάσαμε και ερευνήσαμε ( από γονείς μας, καθηγητές μας και δασκάλους), τι γινόταν τότε στα Σχολεία και δώσαμε αυτά που ζούμε σήμερα. Να διδαχτούμε από το χθες και να καυτηριάσουμε σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα του σήμερα, μας χρειάζεται.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook