Στη φυλακή  παραμένει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα μείωσης καταβολής της εγγύησης που του έχει επιβληθεί, ύψους 200.000 ευρώ. 

Το Πενταμελές Εφετείο , κατά πλειοψηφία έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Νικολάου, ο Άκης Τσοχατζοπουλος δήλωσε αδυναμία καταβολής το ποσού, καθώς κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει. 

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής  μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζοπουλου επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τί λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook