Σεργιανίστε στα μεσαιωνικά σοκάκια της Μπρασόβ

Εκεί που ο μύθος συναντάει τις ρουμανικές παραδόσεις η ιστορία του Κόμη Δράκουλα ζωντανεύει σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό.

Το Μπρασόβ είναι μια καταπράσινη πόλη στην καρδιά της Ρουμανίας και βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, το Ποϊάνα Μπρασόβ.

Περπατώντας κανείς στην παλιά πόλη εντυπωσιάζεται από τα επιβλητικά κτίρια, τα μεγαλοπρεπή παλάτια και τον αέρα μυστηρίου που περιβάλλει την πόλη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο του Μπραν, που σύμφωνα με τους θρύλους αποτελούσε τον τόπο κατοικίας του Βλαντ Τσέπες ή αλλιώς του Κόμη Δράκουλα. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο πύργο της χώρας.

Το Μπρασόβ έχει τρεις διαφορετικές γειτονιές με δικά της χαρακτηριστικά, τη ρουμάνικη, τη γερμανική και την ουγγρική.

Στην κεντρική πλατεία Piata Sfatului λειτουργεί από το 1364 υπαίθρια αγορά και γύρω της βρίσκονται η «Μαύρη Εκκλησία», το «Σπίτι των Εμπόρων» και το σπίτι-μουσείο της οικογένειας Muresan.

Η πλατεία φιλοξενεί και το εντυπωσιακό κτίσμα με μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία που στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατης της πόλης είναι η Πύλη της Αικατερίνης, η τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα και η ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται ένα διεθνές φεστιβάλ ποπ μουσικής, το Golden Stag που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία του Μπρασόβ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook