Ενώ είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα, για την πολεοδομική παράβαση οι αντιεξουσιαστές χθες το μεσημέρι άρχισαν νέες εργασίες.

Άρχισαν να βάζουν νέα ισχυρά υποστυλώματα στη βάση του κοντέινερ για να τοποθετήσουν στη συνέχεια μια μεγάλη τέντα και έπρεπε για αυτό το λόγο να φροντίσουν για τη στατικότητα του κοντέινερ. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση τραπεζιών με βιβλία και άλλο έντυπο υλικό κάτω από την τέντα.

Την ίδια ώρα στην κρατική ασφάλεια συνεχίζεται η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την πολεοδομική παράβαση. Ήδη έχουν ληφθεί οι καταθέσεις από το δήμο Αθηναίων και τώρα η μόνη εκκρεμότητα για να κλείσει νομικά η έρευνα είναι η αυτοψία κλιμακίου της πολεοδομίας.

Αμέσως μετά η υπόθεση θα διαβιβαστεί και πάλι στον εισαγγελέα ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος που θα διατάξει η όχι την απομάκρυνση του κοντέινερ. Πάντως η ΕΛΑΣ είναι έτοιμη ακόμη και αύριο το πρωί αν της ζητηθεί να εφαρμόσει το σχέδιο που έχει καταρτήσει για τη μετακίνηση του κοντέινερ. Γερανός, διμοιρίες, πυροσβεστικά αλλά και ασθενοφόρα θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση.

Πάντως οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι υπεύθυνοι διαχειριστές του “πολιτικού περιπτέρου” να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλες δράσεις γύρω από το κοντέινερ ώστε να παγιώσουν την κατάσταση στην πλατεία ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και τις νυχτερινές ώρες να βρίσκονται παρατηρητές τους σε κοντινή απόσταση ώστε να ελέγχουν για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν αστυνομικές δυνάμεις στη περιοχή. Τα πράγματα θα ανέβουν βαθμό δυσκολίας όταν θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο μια μεγάλη εκδήλωση με τη παρουσία πολλών αντιεξουσιαστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook