Η Περιφέρεια συνεργάζεται με τους φορείς στην διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών στην υγεία τόνισε ο Περιφερειάρχης στο πανελλήνιο και ευρωπαϊκό συνέδριο Νοσηλευτών

Στη δημόσια υγεία, στο έργο και στην μεγάλη προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και στη συνεργασία της Περιφέρειας με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους για την αναβάθμιση των υποδομών και συνθηκών στην υγεία, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας πριν από λίγο στην εναρκτήρια συνεδρίαση του τριήμερου  10ου Πανελλήνιου & 9ου Πανευρωπαϊκού Επιστημονικού Συνέδριου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας που πραγματοποιείται με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους Έλληνες και ξένους συνέδρους-νοσηλευτές, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία τους στην Κρήτη τονίζοντας ότι, η Περιφέρεια «από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας του μεγάλου αυτού Συνεδρίου, στηρίξαμε τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής και βέβαια της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, με τα μέλη της οποίας συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο πέρα από τα επαγγελματικά τους καθήκοντα ενώ αναφερόμενος για την Περιφέρεια Κρήτης είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί έχουμε την τύχη να λειτουργούν στην Κρήτη μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, κέντρα υγείας και δυναμικά περιφερειακά ιατρεία. Μα πάνω από όλα είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε όλες και όλους εσάς, που καθημερινά μέσα σε θαλάμους νοσηλείας, σε χειρουργικές αίθουσες δίνετε έναν μεγάλο αγώνα. Έναν αγώνα που απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματική συνείδηση και βέβαια άριστη επιστημονική γνώση και επάρκεια». Η Περιφέρεια, όπως τόνισε ο κ Αρναουτάκης, βρίσκεται σε συνεργασία με τους φορείς της υγείας τους Βουλευτές, την ΥΠΕ, τις Δ/σεις Νοσοκομείων τους εργαζόμενους στην διεκδίκηση πόρων για την αναβάθμιση των υποδομών-συνθηκών στην υγεία αλλά και την κάλυψη των κενών θέσεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας τον χαιρετισμό του εξέφρασε δημόσια εκ μέρους του συνόλου της κοινωνίας της Κρήτης την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη της προς το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, καθώς όπως είπε παρέχονται εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες που συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των πολιτών. Τέλος ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου στο Ηράκλειο, καλή διαμονή στους συμμετέχοντες συνέδρους, με την ελπίδα όπως είπε, στο περιθώριο των εργασιών να τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα σημαντικά αρχαιολογικά-ιστορικά μνημεία του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook