Έκλεβαν το Ηράκλειο από το 2013! – Η λεία τους ήταν σχεδόν 50.000 ευρώ – “Συνεργός” και ένας Ηρακλειώτης που αποδέχονταν τα κλοπιμαία και στη συνέχεια τα πουλούσε

Από το 2013 δρούσαν δύο Αλβανοί στο Ηράκλειο οι οποίοι είχαν κλέψει από ελαστικά αυτοκινήτων έως και γεωργικά εργαλεία από σπίτια,επιχειρήσεις, αποθήκες κτλ, με την αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 46.000 ευρώ.

Εν μέρη συνεργός ήταν και ένας 67χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος πουλούσε αυτά που έπερνε από τους δυο αλλοδαπούς και συνελήφθη και ο ίδιος.

Αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων χρήματα, διάφορα εργαλεία οικοδομής, γεωργικά εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές, κάμερες ασφαλείας, ελαστικά αυτοκινήτων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 46.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση  είκοσι τριών υποθέσεων κλοπών, που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, από οικίες, αποθήκες, χώρους εργασίας και επιχειρήσεις. 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 46 και 43 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 67χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από την 03.10.2013 έως και την 06.01.2017 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές, αφαιρώντας, χρήματα, διάφορα εργαλεία οικοδομής, γεωργικά εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές, κάμερες ασφαλείας, ελαστικά αυτοκινήτων  και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ξεπερνά συνολικά το χρηματικό ποσό των 46.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 46χρονου, ο οποίος και συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook