Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το Ακαδημαϊκό προσωπικό της Κρήτης ο κ.Φωτάκης

Στην παρουσίαση της της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»  βρέθηκε ο της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ.

Εκεί βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Ο κ.Φωτάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Ακαδημαικό προσωπικό της Κρήτης, αναφέροντας ότι  “Υπάρχει μια μεγάλη πυκνότητα στο επιστημονικό δυναμικό ενώ από την άλλη υπάρχει μια μεγάλη επιχειρηματική κοινότητα. Αν αυτά τα φέρουμε κοντά με ένα τρόπο συστηματικό και συντονισμένο τότε μπορεί να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η Κρήτη έχει επιλεγεί σαν περιφέρεια πρότυπο για να εφαρμοστούν οι πρωτοβουλίες που έχουμε ετοιμάσει.”

Ο υπουργός εξίσου τόνισε ότι η έρευνα και η καινοτομία παίζουν κεντρικό ρόλο στην οικονομία της γνώσης, και αυτό ήταν και το κεντρικό θέμα της ομιλίας του

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την φυγή των νέων στο εξωτερικό, τόνισε το βασικό στοιχείο της φυγής δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί αλλά ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ευκαιρίες επιστημονικής σταδιοδρομίας και εξέλιξης.

Από την πλευρά ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης τόνισε “Θέλουμε να βοηθήσουμε την καινοτομία σε αυτή την χώρα και χρηματοδοτικά, όχι μόνο αναδεικνύοντας την.Έχουμε προτείνει έναν επιταχυντή που θα βοηθήσεις τις ιδέες να γίνουν πράξη με τον οποίο ενθουσιάστηκε ο κ.Φορτσάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook