Τι φέρεται να είπε ο 60χρονος πατέρας της 6χρονης Στέλλας στους αστυνομικούς

«…Έπρεπε να βρω μια σακούλα να τη χωράει …βρήκα μια και την άνοιξα να δω πόσο μεγάλη ήταν. Μου έκανε. Έβαλα μέσα το παιδί και κάνοντας ότι δήθεν έχω σκουπίδια στα χέρια, πήγα και την πέταξα στο κάδο των σκουπιδιών και για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα τη βρει κάποιος από τη γειτονιά, πήγα και την πέταξα σε έναν απομακρυσμένο από το σπίτι μου κάδο…».

Αυτά φέρεται να είπε ο 60χρονος πατέρας της 6χρονης Στέλλας στους αστυνομικούς, όμως αμέσως μετά άρχισε να τους λέει ότι δήθεν δεν θυμάται πού ήταν ο κάδος. Όμως οι αστυνομικοί είχαν από το πρωί δώσει εντολή στον Δήμο Αθηναίων να μην προχωρήσει στην αποκομιδή σκουπιδιών από τους κάδους στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Πράγματι, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά, βρήκαν τον κάδο και μέσα ήταν η σακούλα και το πτώμα του παιδιού, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

Ο πατέρας προσπαθούσε να περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος, με πρώτο στόχο του να δικαιολογηθεί και να βρει εξήγηση στη πράξη του.

«… Είχα βάλει για ύπνο το άλλο μου παιδί, ένα αγοράκι επίσης έξι ετών. Η Στέλλα έκλαιγε συνέχεια και γκρίνιαζε … έσπασαν τα νεύρα μου… προσπαθούσα να την κάνω μπάνιο αλλά γκρίνιαζε. Μια μου έλεγε ότι ήθελε τη μαμά της και την άλλη δεν ήξερε γιατί φώναζε… ήταν ατύχημα. Εγώ απλά την αγκάλιασα σφιχτά και για να την κάνω να σταματήσει έβαλα το χέρι μου στο στόμα της … Δεν το ήθελα, αλλά όταν σταμάτησε να αναπνέει κατάλαβα ότι ήταν νεκρή και έπρεπε να δω τι θα κάνω.. Είμαι νευρικός ως άνθρωπος και δεν άντεξα να φωνάζει και να κλαίει η μικρή …».

Ο 60χρονος μάλιστα για να στοιχειοθετήσει το σενάριο της διάρρηξης, πήρε τα κοσμήματα της γυναίκας του από το σπίτι και επίσης άρχισε να τα πετά σε διάφορους κάδους σκουπιδιών, ώστε αργότερα να πει δήθεν ότι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι και αφού τον λήστεψαν του άρπαξαν και το παιδί.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος της μικρής οφείλεται στην απόφραξη της αναπνευστικής οδού δηλαδή το παιδί έπαψε να παίρνει ανάσα από τη στιγμή που ο πατέρας του τού έκλεισε το στόμα και τη μύτη.

Και όλα έγιναν ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν το άλλο του παιδί, ένα αγοράκι επίσης έξι ετών.

Ο πρώην αστυνομικός αποκάλυψε ότι παίρνει φαρμακευτική αγωγή, καθώς υποστήριξε ότι πάσχει από κατάθλιψη και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας του χρησιμοποιούσε την κατάθλιψη ως δήθεν την αιτία που τον έκανε να μην έχει υπομονή με τα παιδιά του. Η σύζυγος του βρισκόταν στο νοσοκομείο καθώς έπρεπε να κάνει μια εγχείρηση και όπως ο ίδιος έλεγε στους αστυνομικούς, δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τα δυο παιδιά που ήταν και στην ίδια ηλικία.

Μάλιστα το δεύτερο παιδάκι του 60χρονου χθες εξεταζόταν από την ψυχολόγο του Τμήματος Ανηλίκων και έλεγε συνεχώς την ίδια φράση που όπως φαίνεται του είχε πει ο πατέρας του να επαναλαμβάνει. «… Την αδελφή μου την πήραν κλέφτες τη νύχτα. Εγώ κοιμόμουν αλλά μου το είπε ο μπαμπάς μου, είδα που ήταν ανοιχτά και τα συρτάρια και οι ντουλάπες. Ο μπαμπάς μου είπε ότι οι ληστές έψαχναν και τα άνοιξαν».
Η γυναίκα του δράστη πίστεψε απόλυτα το σενάριο της διάρρηξης και αρπαγής του παιδιού και άρχισε να το συζητά και στο νοσοκομείο με τους υπόλοιπους ασθενείς, με κάποιους όμως να απορούν με την αφέλεια της.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι η εξαφάνιση του παιδιού δεν είναι μια απλή υπόθεση, ενώ τα όσα έλεγε και έκανε ο πατέρας, είχαν πολλά κενά. Έψαξαν εξονυχιστικά το σπίτι και μάλιστα ξήλωσαν ακόμα και σημεία του τοίχου πιστεύοντας ότι ο πατέρας μετά το έγκλημα ίσως είχε κρύψει το πτώμα κάπου μέσα στο διαμέρισμα.

Το κοριτσάκι έπασχε από κινητικά προβλήματα και περπατούσε με δυσκολία.

Ο 60χρονος έπαιζε θέατρο χθες όλη τη μέρα στη γειτονιά ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει να βγει aber alert για την δήθεν εξαφάνιση του παιδιού του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook