Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017,  η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Μαρία Καναβάκη  και Μέλη  της Δημοτικοί Σύμβουλοι και  Γυναίκες –  Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Δημότισσες.

Κατά την συνεδρίαση, αρχικά, η κ. Καναβάκη ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό θέμα στην Κρήτη και ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε να στηρίξει τους πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας, με σχετικές δράσεις.

Παράλληλα, αποφασίστηκαν οι προτεραιότητες της Επιτροπής για το αμέσως προσεχές διάστημα, με έμφαση σε τρεις άξονες:

Δράσεις ενημέρωσης με στόχο την προστασία και την ασφάλεια ανήλικων κοριτσιών και ενήλικων γυναικών (σεμινάρια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μαθήματα αυτοάμυνας κ.λπ.)
Καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας.
Στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών.

Η κ. Καναβάκη ευχαρίστησε όλα τα μέλη για τη συμμετοχή τους στην Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, που πρώτη φορά συγκροτείται στο Δήμο Ηρακλείου και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα είναι μια Επιτροπή δραστήρια και ευαισθητοποιημένη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook