Για τις δηλώσεις των συγγενών των κατηγορουμένων, οι οποίες – όπως αναφέρεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη- “δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον Προφήτη Ηλία”.

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο της οικογένειας Ξυδάκη, Μιχάλη Σφακιανάκη, ο πατέρας του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, ένα από τα θύματα του μακελειού στον Προφήτη Ηλία, στις 24 Ιουνίου 2012, πέρασε το κατώφλι του γραφείου του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, όπου και κατέθεσε υπόμνημα καταγγέλλοντας την οικογένεια των κατηγορουμένων ότι με δηλώσεις της δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο χωριό, 5 περίπου χρόνια, μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Η οικογένεια του Πρίαμου Ξυδάκη ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση σε β’ βαθμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπόμνημα, τα μέλη της οικογένειας του βασικού κατηγορούμενου αλλά και ο μικρότερος αδερφός του, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, προχώρησαν σε εμπρηστικές δηλώσεις και απειλές που όπως επισημαίνει η οικογένεια του θύματος  έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κοινωνία του Προφήτη Ηλία. 

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένεια Ξυδάκη, οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται μετά από πληθώρα τηλεφωνικών απειλών από τη φυλακή προς μάρτυρες της υπόθεσης ακόμα και δολιοφθορές σε περιουσίες μαρτύρων. 

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο του υπομνήματος το οποίο υπογράφει ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη “Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης σκέφτηκα να απευθύνω την παρούσα μου προς εσάς και με την παράκληση να προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε να περιφρουρηθεί η κοινωνία του προφήτη Ηλία οι μάρτυρες και οι οικογένειες των θυμάτων αλλά κυρίως το κύρος της δικαιοσύνης στον τόπο μας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook