Οι «μπηχτές» , η  προσβολή του Δημάρχου,  η διαφορά αδιαφανή και ανόθευτου διαγωνισμού και η παρέμβαση….Εισαγγελέα

Το θέμα της «καθαριότητας» στον Δήμο Χανίων τέθηκε για άλλη μια φορά στις ομιλίες πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Την αρχή έκανε ο δημοτικός  σύμβουλος Άρης Παπαδογιάννης ο οποίος αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν στο προηγούμενο συμβούλιο περι «αδιαφανών διαδικασιών» τα προηγούμενα χρόνια, έκανε λόγο για προσβολή σε βάρος του Δημάρχου Χανίων και στις επιλογές που είχε κάνει (σε αντιδημάρχους). Κάλεσε μάλιστα τον Μιχάλη Βλαχάκη να ζητήσει συγνώμη για αυτά που είχε πει.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής ισχυρίστηκε πως στο δημοτικό σύμβούλιο υπάρχουν δύο ομάδες και πως το θέμα περι της καθαριότητας αφορά σε μια «ενορχηστρωμένη κίνηση όχι για την καθαριότητα, αλλά για το ποιος θα πάρει την εργολαβία της καθαριότητας.» Μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Βάμβουκα είπε: «Κε Δήμαρχε να τηρήσετε αυτό που αποφασίσαμε παλαιότερα περί διαφάνειας», επεσήμανε ο κ. Σαρρής.»

Όταν πήρε τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης τόνισε πως εάν υπήρχε αδιαφάνεια (στους διαγωνισμούς για εργολάβους καθαριότητας) τότε πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας.

Απαντώντας, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης ανέφερε πως ποτέ δεν μίλησε για αδιαφάνεια, αλλά για «ανόθευτο διαγωνισμό».

Κλείνοντας την συζήτηση  ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας , ουσιαστικά «κάλυψε» όλους τους αντιδημάρχους καθαριότητας της θητείας του, αλλά άφησε αιχμές λέγοντας πως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες (στο θέμα της καθαριότητας) και πως κάποιοι έχουν κάνει το θέμα «καραμέλα» και έχει γίνει «της μόδας» η διαδικασία των φωτογραφιών ενός κάδου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook