Η συγκλονιστική μαρτυρία του δίδυμου αδελφού της μικρής Στέλλας, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της, αποτυπώνει το δράμα που παίχτηκε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της οικογένειας, στην Αγία Βαρβάρα.

Μιλώντας στην ψυχολόγο της αστυνομίας , η κατάθεση της οποίας συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, ο εξάχρονος εμφανίζεται ενημερωμένος από τον ίδιο του τον πατέρα για το τι είχε συμβεί στην αδελφή του. «Ο μικρός μου είπε ότι είμαστε στην Αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν την αδελφή του, την οποία είχαν κλέψει από το σπίτι τους το βράδυ… Μου είπε ότι μπήκαν κλέφτες, κλέψανε την αδελφή του, τα χαρτιά της που ήταν από τους γιατρούς, καθώς και κάτι χρυσαφικά. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό συνέβη επειδή όπως ενημερώθηκε από τον πατέρα του ο τελευταίος είχε αφήσει τη νύχτα κατά λάθος τα κλειδιά του έξω από την πόρτα (…)” αναφέρει στην κατάθεση της η αστυνομικός.

Όταν το παιδί κλήθηκε να πει αν το μοιραίο βράδυ άκουσε κάτι που να του τράβηξε το ενδιαφέρον «ο μικρός ήταν απόλυτος, ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ούτε “κιχ”. Όταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε ήταν μάλλον απρόθυμος να μου δώσει περισσότερες επεξηγήσεις (…)», υπογραμμίζει η ψυχολόγος της αστυνομίας και συνεχίζει: «Τον ρώτησα, αν θα μπορούσε ο μπαμπάς του να έχει ακούσει κάτι και μου απάντησε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, επειδή φοράει πάντοτε τόσο τη νύχτα όσο και κάποιες ώρες της ημέρας ωτοασπίδες, γιατί τον ενοχλούν οι θόρυβοι…».

Το παιδί είπε πως αν και μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με την αδελφή του, σχεδόν πάντα, όπως και το συγκεκριμένο βράδυ, «έμενε στο καθιστικό ξαπλωμένος και καλυμμένος με μια κουβέρτα στον καναπέ, όπου και παρακολουθούσε τηλεόραση ως αργά , ενώ οι πατέρας του και η Στέλλα κοιμόντουσαν ήδη στα κρεβάτια τους». Μάλιστα, το παιδί εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι «ο πατέρας του κοιμάται πιο πολύ από όλα τα μέλη της οικογένειας ενώ δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί και κοιμάται μέχρι αργά».

Η ψυχολόγος της αστυνομίας επικέντρωσε το ενδιαφέρον της σε τυχόν τελετουργίες, συνήθειες που ακολουθούσαν τα παιδιά πριν από τον ύπνο τους.

«Μου είπε ότι το βράδυ φορούν πυτζάμες και πως με αυτές τις πυτζάμες και μη την κουβέρτα που σκεπάζεται η Στέλλα την έκλεψαν (…) Μου είπε ότι η Στέλλα γενικά δεν θέλει να κάνει μπάνιο, δεν της αρέσει και έτσι δεν έκανε και εκείνο το βράδυ” καταθέτει η ψυχολόγος στην κατάθεσή της υπογραμμίζοντας πως μίλησε με το παιδί για τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια:

«Μου είπε ότι του αρέσει να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν, αλλά αυτό το κάνει μόνο η μαμά, γιατί στον μπαμπά δεν αρέσουν γενικά τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μπαμπάς δεν γελάει και πως θυμώνει αρκετά πιο εύκολα από τη μαμά, με την οποία προτιμά και ο ίδιος να μιλάει περισσότερο…». Επιπλέον, ο εξάχρονος φέρεται να ανέφερε ότι η αδελφή του είναι πολύ δεμένη με τη μητέρα τους και «ο ίδιος εξέφρασε τόσο την αγάπη του, όσο και την αγωνία του για το τι μπορεί να συμβαίνει στην αδελφή του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook