Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την εμπλοκή των τριών Ουκρανών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, σε διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία

“Την 15-04-2017 ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής [Κέντρο Επιχειρήσεων-Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων-Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης] για το ότι Ι/Φ σκάφος προσέγγισε ακτές Ιταλίας και αποβίβασε περί τα εξήντα [60] άτομα [παράτυπα εισερχόμενα πρόσωπα] διαφόρων εθνικοτήτων, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες αναζήτησης και εντοπισμού του και σύμφωνα με ενημέρωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το υπόψη σκάφος εντοπίσθηκε εκεί. 

Υπό το συντονισμό και με ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αναγνωρίσθηκε από τις Ιταλικές Αρχές, τόσο το προαναφερόμενο σκάφος, όσο και οι επιβαίνοντες σε αυτό ως διακινητές. 

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, την 25/04/2017 από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ηρακλείου ασκήθηκε εις βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του αρ. 30 του Νόμου 4251/2014 για διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών και του αρ. 216 του Ποινικού Κώδικα, για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.

Σήμερα, 28/04/2017 οι ανωτέρω προσήχθησαν προς απολογία ενώπιων κας Ανακρίτριας Ηρακλείου όπου κατόπιν σύμφωνης γνώμης κας Εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook