Ο Σύλλογος  Εστίασης Ν. Χανίων επισημαίνει πως το “άνοιγμα” του ενετικού λιμένα τον Χειμώνα ήταν σωτήριο για τις επιχειρήσεις, αλλά στην διάρκεια της θερινής – τουριστικής περιόδου, οι επισκέπτες παρεμποδίζονται απο τα αυτοκίνητα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

¨”Την ώρα που αυξάνονται οι επισκέπτες των Χανίων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εξυπηρέτηση των πελατών και επισκεπτών μας, χωρίς, όμως να στερούμαστε την ομορφιά του τόπου μας. 

Κατόπιν επικοινωνίας μας με μεγάλο αριθμό καταστηματαρχών στο Παλαιό Λιμάνι, μας εκφράσθηκε η έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη χρήση της πλατείας Κατεχάκη (ανάμεσα σε παλιό Τελωνείο και Μεγάλο Αρσενάλι) ως χώρου στάθμευσης, η οποία όλοι επιθυμούν να κλείσει άμεσα και μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ιδιαίτερα τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, το παρκάρισμα κοντά στο παλιό λιμάνι μετατρέπεται σε αγώνα μετ’ εμποδίων, πράγμα που δυσχεραίνει τους περισσότερους από τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας.

Τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική πλευρά της Παλιάς Πόλης, υπάρχουν καθορισμένες θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Το άνοιγμα τους χειμερινούς μήνες ήταν πραγματικά σωτήριο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα της περιοχής αλλά, όπως έχει εκφρασθεί κατά περιόδους, την καλοκαιρινή περίοδο θα πρέπει να παύσει η χρήση της πλατείας Κατεχάκη ως χώρου στάθμευσης εφόσον ο κόσμος μπορεί να περπατήσει μέχρι το λιμάνι χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, το λιμάνι ενώ έχει τόσο κόσμο, είναι πιο όμορφο χωρίς αυτοκίνητα.

Έτσι, μέσω του συλλόγου μας, αιτηθήκαμε και αιτούμαστε και δημοσίως στο Δήμο Χανίων να παύσει τη λειτουργία της πλατείας Κατεχάκη ως χώρου στάθμευσης καθώς και τη χρήση της οδού Χάληδων για τη διέλευση οχημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το παραπάνω έγγραφο συνυπογράφει η πλειοψηφία των καταστηματαρχών του Ενετικού Λιμένα.

Σύλλογος Επιχειρηματιών Εστίασης Νομού Χανίων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook