Καλοκαίρι έρχεται και η διάθεση για ταξίδια και εκδρομές είναι πιο έντονη από ποτέ.

Μια ιδανική πρόταση γι’ αυτήν την εποχή, θα ήταν ένα ταξίδι εκτός Ελλάδος, σε μια ήρεμη πόλη, με όμορφες παραλίες, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή και πλούσια ενδοχώρα. Μια πόλη με ιστορικές και θρησκευτικές καταβολές που θα μας κάνει να νιώσουμε σαν το σπίτι μας.

Τώρα, το Round Travel και το Flashnews.gr, σας δίνουν την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Λάρνακα της Κύπρου, κερδίζοντας ένα υπέροχο τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook, (και από εδώ για κινητά) συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2017.

Το πακέτο της προσφοράς.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου και βαλίτσες)
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 31 Αυγούστου 2017, εκτός αργιών και εορτών, με γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών, εντός 40 ημερών από την ανάδειξη του νικητή.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η Λάρνακα

Η Λάρνακα αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Κύπρου και βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή του νησιού. Αποτελεί τη διάδοχο πόλη του αρχαίου Κιτίου, ενός από τα σημαντικά βασίλεια της αρχαίας Κύπρου.  

Η Λάρνακα, άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς από την ανεξαρτησία της Κύπρου (1960) και έπειτα, ενώ μετά το πέρας της τουρκικής εισβολής, η ανάπτυξη που γνώρισε η πόλη υπήρξε ιδιαίτερα ραγδαία και εντυπωσιακή (όπως και σε όλο το νησί). Σήμερα η Λάρνακα, αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο, καθώς εκεί βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Κύπρου  (το μεγαλύτερο και κυριότερο από τα κυπριακά αεροδρόμια και αποτελεί ζωτικό αεροπορικό κόμβο στην περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής), ενώ παράλληλα διαθέτει και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της περιοχής.

Παράλληλα, η Λάρνακα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για επισκέπτες απ’ όλο των κόσμο. Η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής οδήγησε στην ανέγερση πολλών σύγχρονων και πολυτελών ξενοδοχείων, αλλά και σημαντικών υποδομών που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Ας δούμε όμως παρακάτω, μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, που κάνουν την πόλη αυτή, ξεχωριστή:

«Φοινικούδες»

Οι Φοινικούδες είναι ο παραλιακός πεζόδρομος και η παραλία που βρίσκετε παράλληλα με την Λεωφόρο Αθηνών και οφείλει το όνομα του στους φοίνικες που βρίσκονται στης δύο πλευρές του δρόμου. Οι Φοινικούδες είναι η καρδία της τουριστικής ζωής της Λάρνακας. Μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης βρίσκονται επί της Λεωφόρου Αθηνών, ενώ ειδικά το καλοκαίρι σφύζει από ζωή σχεδόν όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Πέρα από ξενοδοχεία, εδώ βρίσκονται τα περισσότερα ρεστοράν καθώς και μπάρ και καφέ. Στο ύψος της Πλατείας Δημαρχείου είναι τοποθετημένη η προτομή του Κίμωνα του Αθηναίου με το απόσπασμα “Kαι νεκρός ενίκα”

Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου

Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Λαζάρου κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα σε μια ιερή τοποθεσία. Στο σημείο κατασκευής του τάφηκε για δεύτερη φορά ο Λάζαρος που αναστήθηκε κατά της γραφές από των Ιησού Χριστό. Η παράδοση λέει ότι ο τάφος του Λαζάρου βρέθηκε το 890 και τα λείψανα μεταφέρθηκαν το 898 από των Βυζαντινό Αυτοκράτορα Λέων ΣΤ΄ στην Κωνσταντινούπολη. Σε ανταπόδοση για την Λάρνακα, ο Αυτοκράτορας Λέων έχτισε την εκκλησία στο σημείο που βρέθηκε ο τάφος στα τέλη του 9ου με αρχές του 10ου αιώνα. Ο ναός είναι ένας από τους μόλις τρεις βυζαντινούς ναούς που διασώζονται στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Σε όλη αυτήν την πορεία της ιστορίας έγιναν αρκετές αλλαγές, και προστέθηκαν αρκετά στοιχεία από την Καθολική αρχιτεκτονική όπως το καμπαναριό του ναού. Ο ναός παίζει σημαντικό ρόλο στην παράδοση της πόλης της Λάρνακας, και την Κυριακή του Λαζάρου η εικόνα του Αγίου γίνετε περιφορά στους δρόμους της πόλης.

Χαλά Σουλτάν Τεκκέ

Το τζαμί του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ αποτελεί ιερό τόπο για τους μουσουλμάνους καθώς πιστεύετε ότι στο σημείο που είναι χτισμένο πέθανε το 647 η Ουμ Χαράμ, τροφός του προφήτη Μωάμεθ, πέφτοντας από το άλογό της κατά τη διάρκεια κάποιας αραβικής επιδρομής. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στις όχθες της Αλυκής Λάρνακας, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο. Το Χαλά Σουλτάν Τεκκέ είναι από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας της μουσουλμανικής θρησκείας, κατά κάποιους αναφέρεται τέταρτο μετά τα τεμένη της Μέκκας, της Μεδίνας και του Αλ Ακσιά στην Ιερουσαλήμ.

Αλυκή Λάρνακας

Η Αλυκή Λάρνακας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης της Λάρνακας. Αποτελείται από ένα δίκτυο τεσσάρων λιμνών διαφόρων μεγεθών, τρεις από τις οποίες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η αλυκή θεωρείται ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας και προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ από το 2001, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας από το 2005.

Κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, η Αλυκή της Λάρνακας βάφεται ροζ από τα χιλιάδες φλαμίνγκο που ξεχειμωνιάζουν στις όχθες της.

Παλαιό Υδραγωγείο Λάρνακας (Καμάρες)

Το Παλαιό Υδραγωγείο Λάρνακας κατασκευάστηκε το 1750 από των τότε Οθωμανό κυβερνήτη της Λάρνακας Αμπού Μπεκίρ Πασά και θεωρείτε η πιο σημαντική κατασκευή της Οθωμανικής εποχής. Το υδραγωγείο λειτουργούσε μέχρι το 1939 και αποτελούταν από 75 καμάρες που μετέφεραν το νερό από το ποταμό Τρέμιθο στην πόλη της Λάρνακας. Σήμερα η συνοικία που βρίσκετε γύρο από της Καμάρες έχει δανειστεί το όνομα του παλαιού υδραγωγείου. Ένα μέρος του φωτίζεται τη νύχτα και φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο Λάρνακας-Λεμεσού.

Ιερά Μονή Σταυροβουνίου

Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου ή απλά Σταυροβούνι, είναι ένα Ορθόδοξο ανδρικό μοναστήρι και ένας από τους τόπους στους οποίους υπάρχει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού. Κτίτωρ της Ιεράς Μονής είναι η Αγία Ελένη, μητέρα του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου.
Από την κορυφή του Σταυροβουνίου μπορεί εύκολα ο προσκυνητής να δει την Λάρνακα, τα γύρω χωριά και πολύ καθαρά τον κόλπο της Λάρνακος. Στους πρόποδες του λόφου βρίσκεται το Μετόχιον της Αγίας Βαρβάρας, καθώς επίσης και στρατόπεδα των Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς.

Χοιροκοιτία

Η Xοιροκοιτία είναι ο καλύτερα διατηρημένος προϊστορικός οικισμός της Κύπρου, που χρονολογείται από την μεταγενέστερη φάση της ακεραμικής νεολιθικής περιόδου (γύρω στο 7000 π.X.). Το 1998 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Ο οικισμός είναι κτισμένος στην απότομη πλαγιά ενός λόφου που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Μαρωνίου, σε απόσταση 6 χλμ. από τη θάλασσα. Αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα πρώιμης μόνιμης εγκατάστασης πληθυσμών στο νησί. Στα δυτικά, όπου ο οικισμός δεν είναι φυσικά οχυρωμένος, ανεγέρθηκε ένας πλατύς τοίχος περίφραξης.

Τα σπίτια της Νεολιθικής Χοιροκοιτίας ήταν απλά κατασκευασμένα. Στα θεμέλια και στα κατώτερα μέρη χρησιμοποιήθηκαν λιθάρια (πέτρες) του ποταμού, ενώ στα ανώτερα ελαφρότερα υλικά, όπως πηλός και πλιθάρια.

Από τις ανασκαφές που έχουν γίνει, οι επιστήμονες έχουν αντλήσει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, συμβάλλοντας στην καλύτερη μελέτη της ιστορίας του νησιού.

Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας

Το μουσείο της Επαρχίας της Λάρνακας, ιδρύθηκε το 1969 και διαθέτει τέσσερις αίθουσες, όπου εκθέτονται με χρονολογική σειρά αντικείμενα της ιστορίας της πόλης και ευρύτερα της επαρχίας της Λάρνακας. Στην πρώτη αίθουσα βρίσκονται αντικείμενα από την νεολιθική περίοδο ενώ στην δεύτερη αίθουσα βρίσκονται ευρήματα της ύστερης εποχής του χαλκού με ιδιαίτερη έμφαση στα μυκηναϊκά αντικείμενα. Στην τρίτη αίθουσα εκτίθενται ευρήματα από τη γεωμετρική και την αρχαϊκή περίοδο και στην τέταρτη αίθουσα της κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου.

wikipedia/taxidologio.gr

 

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook