Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info, http://ira.digifest.info/) συνεχίζεται στο Ηράκλειο με μεγάλη επιτυχία. 

Η δεύτερη μέρα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, ξεκίνησε με την εξαιρετική ομιλία του Δρ. Γεωργίου Παπαγιαννάκη, Επίκουρου Καθηγητή του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης  με θέμα: «Γραφικά Υπολογιστών και Μεικτή Πραγματικότητα», συνεχίστηκε με πρωτοπόρα έργα μαθητών, όπως ο Τουριστικός οδηγός του Ηρακλείου με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας» του 5ου ΕΠΑΛ-2ου ΕΚ Ηρακλείου, και το «Σύστημα αυτόματου προσανατολισμού φωτοβολταϊκών πάνελ (solar tracker) με Arduino» του 1ου ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, ενώ στις 11 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 16 πόλεων του Φεστιβάλ, στην οποία ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου απέστειλε χαιρετισμό.

Παράλληλα, εκατοντάδες μαθητές, γονείς και επισκέπτες του Φεστιβάλ αλληλεπίδρασαν με τις διαδραστικές εκθέσεις του  Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης «Δίκτυα Παντού!» και «Ο υπολογιστής παρακολουθεί και αναγνωρίζει τις ανθρώπινες κινήσεις», χρησιμοποίησαν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), εκπαιδευτικά ρομπότ και διαδραστικές εφαρμογές του ιστού που παρείχε το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του ΤΕΙ Κρήτης, ενημερώθηκαν για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) και παρατήρησαν τρισδιάστατο (3Δ) εκτυπωτή, μικροελεγκτές και υπολογιστές τσέπης που εκθέτει το commonslab. 

Τέλος, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, συμμετείχαν στο εργαστήριο «Φτιάξε ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο με Scratch for Arduino», στα πλαίσια του project “Enhancing coding skills in European Schools”.  Το φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειακός Δ/ντης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τερζάκης.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας συνεχίζεται το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 με παρουσιάσεις μαθητικών έργων και την παρουσίαση «Πετάει η ομάδα» – βλέποντας από ψηλά με τα Drones του Συλλόγου Αερομοντελιστών Αγίου Νικολάου. Ολοκληρώνεται με το βιωματικό εργαστήριο «Κάνε παιχνίδι! Εργαστήριο – εισαγωγή στη σχεδίαση ψηφιακών παιχνιδιών» από τον Δρ. Δημήτριο Γραμμένο, Κύριο Ερευνητή του ΙΤΕ, και με σεμινάριο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, τελευταία μέρα για την έκθεση εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), εκπαιδευτικών ρομπότ και διαδραστικών εφαρμογών του ιστού του Τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών του ΤΕΙ Κρήτης, την ενημέρωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) και την παρουσίαση τρισδιάστατου (3Δ) εκτυπωτή του commonslab.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 29 Απριλίου στις 10:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό!!!

Πληροφορίες, πρόγραμμα εκδηλώσεων: (www.digifest.info, http://ira.digifest.info/).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook