Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη, αφράτη τυρόπιτα με γραβιέρα, κασέρι και τυρί κρέμα έτοιμη σε 15 λ για το φούρνο. Απλά δοκιμάστε τη….

Υλικά 
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
400 γρ. γραβιέρα τριμμένη
350 γρ. κασέρι τριμμένο
600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (τύπου Philadelphia)
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
200 ml γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη του ταψιού
2 κ.σ. γιαούρτι + 2 κ.σ. ελαιόλαδο για την επάλειψη της επιφάνειας της πίτας

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26-27 εκ.

Βάζουμε τη γραβιέρα, το κασέρι, το τυρί κρέμα, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να ενωθούν όλα τα υλικά.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις 2 κουταλιές γιαούρτι μαζί με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αλείφουμε με αυτό το μείγμα την επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές χαρακιές στην επιφάνεια της πίτας.

Τη ψήνουμε  για 50 λ περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα. Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει για να μπορέσουμε να την κόψουμε.

Πηγή: sintayes.gr