Η Γαλλία θα ανακοινώσει στις 24 Αυγούστου τις \”οριστικές αποφάσεις\” που θα λάβει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, επιστρέφοντας εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Παρίσι.

Οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κυβερνητικής σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του προϋπολογισμού του 2012 με τη συμμετοχή του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και της υπουργού αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό Βαλερί Πεκρές.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά για την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης θα λάβουν υπ\’ όψιν \”την παγκόσμια αβεβαιότητα\” και την \”απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών\”.

Η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ανέρχεται στο 5,7% του ΑΕΠ, σε 4,6% το επόμενο έτος και σε 3% το 2013. Η τήρηση αυτής της δέσμευσης είναι κρίσιμη για τη Γαλλία, αν θέλει να διατηρηθεί στη βαθμίδα \”AAA\” όπου την κατατάσσουν οι οίκοι αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook