Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων, η οποία προβλέπει μέσω δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών να πωληθεί το σύνολο του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. 

Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια στη διάθεσή τους. Πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους το αργότερο έως την 31η Μαΐου 2017.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μάχη με έπαθλο τον ΔΟΛ

Οι μνηστήρες παίρνουν θέσεις. Τα επιτελεία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε η προσφορά που θα κατατεθεί να είναι η καλύτερη δυνατή, πάνω από τον ανταγωνισμό, αλλά να μην εκτινάσσει το τίμημα σε δυσθεώρητα ύψη, πέραν πάσης οικονομικής λογικής.

Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί ορισμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και συνήθεις ύποπτοι, που εμφανίζονται από μερίδα των media να αγοράζουν ότι… κινείται.

Οι πιστώτριες τράπεζες όμως επιμένουν να κρατούν σοβαρές επιφυλάξεις.Βεβαίως από το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που εκποιούνται για να πάρουν μέρος των χρημάτων τους οι τράπεζες δεν έχουν τόση αξία οι υπολογιστές, τα αυτοκίνητα και τα λοιπά στοιχεία μικρής αξίας. 

Οι πιστώτριες τράπεζες όμως επιμένουν να κρατούν σοβαρές επιφυλάξειςΤο «φιλέτο» αποτελούν οι τίτλοι του συγκροτήματος. «Τα Νέα», «Το Βήμα» και βεβαίως η συμμετοχή του ΔΟΛ στο Mega. «Δεν έχει νόημα ο ΔΟΛ, χωρίς το Mega», έλεγε επιχειρηματίας, που είχε εκτεταμένη εμπλοκή στον ελληνικό Τύπο. Κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο σίγουροι και θεωρούν αυτόνομα αποδοτικό τον κάθε τίτλο ξεχωριστά. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του ΔΟΛ στην IRIS, που ανέρχεται στο 50%, με τον άλλον… συνέταιρο, να περιμένει, τουλάχιστον με μεγάλο ενδιαφέρον. Βεβαίως η IRIS για να ξαναζωντανέψει χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα «γενναία». 
Προφανώς το ποιος θα αποκτήσει τη συμμετοχή του ΔΟΛ έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Τους συσχετισμούς μπορεί να αλλάξει επίσης η κατά 40% συμμετοχή του ΔΟΛ στο πρακτορείο διανομής εντύπων ΑΡΓΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα βασικά ονόματα, που φαντάζεται ο καθένας, δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδιαφέρον για τους τίτλους και από ξένους επενδυτές ή από επενδυτικά σχήματα, που σήμερα κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Εκτός κι αν ξέρει. 
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον κάποιου επενδυτή ή επιχειρηματία για την απόκτηση των «βαριών» assets του Οργανισμού Λαμπράκη.

Τα ακίνητα…

Πιο εύκολη φαίνεται να είναι η εκποίηση των παγίων του Οργανισμού. 
Ο ΔΟΛ κατέχει σειρά ακινήτων που περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη των δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών. Αστικά ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται πολλά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οικόπεδα δεκάδων στρεμμάτων επάνω σε σημαντικούς οδικούς άξονες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, πιεστήρια και μικρός στόλος αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προσελκύουν οπωσδήποτε το ενδιαφέρον.

Τι προβλέπει η προκήρυξη του πλειστηριασμού 

Μέσω δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί η πώληση του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Μέσω δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί η πώληση του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ΛαμπράκηΣύμφωνα με την πρόσκληση των διαγωνισμών που θα πραγματοποιήσει η σύμπραξη των ειδικών διαχειριστών (της Grant Thornton και της Δικηγορικής Εταιρείας Αγγελίδης), η πώληση του συνόλου του ενεργητικού της ΔΟΛ Α.Ε., η οποία έχει υπαχθεί στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης, διαχωρίστηκε μεταξύ της ακίνητης περιουσίας και των υπόλοιπων στοιχείων του ενεργητικού, σημάτων, λοιπών παγίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων «Τα Νέα», «Το Βήμα» και «Ο Ταχυδρόμος», μεταξύ άλλων.

Όπως προκύπτει από την πρόσκληση, ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά στα ακίνητα της εταιρείας, περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο και τα ακίνητα επί της οδού Χρήστου Λαδά 1 και 3 όπου βρισκόταν επί δεκαετίες η έδρα του δημοσιογραφικού ομίλου, ακίνητα στην Καλλιθέα, στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, αγροτεμάχια στην Παιανία κ.α.

Ο δεύτερος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά στα εμπορικά σήματα του Οργανισμού. Σε αυτά οι ειδικοί διαχειριστές έχουν συμπεριλάβει τους τίτλους «Τα Νέα», «Το Βήμα», καθώς και τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr ). Επίσης, περιλαμβάνονται «Το Βήμα της Κυριακής», όλοι οι τίτλοι των ενθέτων, περιοδικών κ.α., «Ο Ταχυδρόμος», το «in.gr», άλλοι ιστότοποι και έντυπα κ.α. Ακόμη μεταφορικά μέσα (μεταξύ των οποίων μια Mercedes S600), ηλεκτρονικός εξοπλισμός (υπολογιστές, εκτυπωτές κ.α.).

Επίσης προς πώληση είναι και το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.) και η ιστορική βιβλιοθήκη.

Η πρόσκληση αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρούσα διαδικασία θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική έγγραφη επιστολή στα γραφεία της Δικηγορικής Εταιρείας «Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες».

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά (καθώς και εγγυητική επιστολή) μέχρι την 31η Μαΐου 2017 (ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00), ενώπιον της σύμπραξης του ειδικού διαχειριστή, στα γραφεία της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας που βρίσκονται στην Αθήνα, επί της οδού Μιχαλακοπούλου, αριθμός 80.

Οι προσφορές, αναφέρεται, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, ήτοι θα πρέπει να αναφέρεται σε ποιον από τους δύο πλειστηριασμούς αφορούν αναγράφοντας την ένδειξη είτε «1ος Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός που αφορά μόνο στην ακίνητη περιουσία της «ΔΟΛ Α.Ε” – ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Α’» είτε «2ος Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός που αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της «ΔΟΛ Α.Ε». – ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Β’».

Πατήστε πάνω στο έγγραφο για να δείτε όλη την προκήρυξη: 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook