Διαβάστε την δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου για την αυριανή ημέρα

“Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, συνδέεται αναπόσπαστα, εδώ και δεκαετίες, με τον αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Στα χρόνια της παρατεταμένης κρίσεως που διανύουμε, διογκώθηκε υπερβολικά η ανεργία (με άμεσες, ιδιαίτερα δυσμενείς, συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο), καθιερώθηκε η μερική απασχόληση, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε κάθε τομέα, πολλαπλασιάστηκαν οι δυσκολίες της καθημερινότητας. 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, συλλογικά και ατομικά, οφείλουμε να στηρίξουμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, που αποτελεί την δημιουργική παρουσία του κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία. Στον Δήμο Ηρακλείου, με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκή προσπάθεια, βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παράλληλα δεν έχουμε σταματήσει να διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας. 

Η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο και η έξοδος από την δύσκολη συγκυρία, προϋποθέτουν την συνεργασία και την δράση όλων μας: για να επιτευχθούν συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής αλλά και ουσιαστικής μείωσης της ανεργίας.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook