Τη διακοπή πρόσβασης στη Wikipedia για τους χρήστες του ίντερνετ στην Τουρκία, αποφάσισαν οι αρχές της γειτονικής χώρες.

Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για ένα “διοικητικό μέτρο”, χωρίς πάντως να αποσαφηνίζουν τον λόγο της απαγόρευσης. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως είχε ζητηθεί από τη Wikipedia να αφαιρεθεί περιεχόμενο από συντάκτες “που υποστηρίζουν την τρομοκρατία”.

Στο παρελθόν, η Τουρκία έχει διακόψει προσωρινά την πρόσβαση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Κατά κανόνα, οι αποφάσεις αυτές είχνα ληφθεί έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις ή τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σύμφωνα με την ομάδα Turkey Blocks, η Wikipedia δεν είναι προσβάσιμη από το πρωί της Πέμπτης. Έτσι, οι χρήστες από την Κωνσταντινούπολη δεν μπορούν να “ανοίξουν” καμία σελίδα της online εγκυκλοπαίδειας, χωρίς τη χρήση VPN.

Όπως αναφέρει η ομάδα αλλά και τα βρετανικά μίντια, όπως η εφημερίδα Hurriyet, το μέτρο θα πρέπει να πάρει την έγκριση δικαστηρίου, η συνεδρίαση του οποίου αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook