Επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποίησε ο Δήμος Γόρτυνας στο επαρχιακό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας-Γόρτυνας, προκειμένου να μαζευτούν τα αμέτρητα απορρίμματα που είχαν συσσωρευτεί στις άκρες του δρόμου.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, συγκέντρωσαν τις ημέρες που εργάστηκαν, δεκάδες σακούλες με σκουπίδια κάθε λογής, τα οποία αφενός με την παρουσία τους εγκυμονούσαν κινδύνους για την εκδήλωση πυρκαγιών και αφετέρου αμαύρωναν την εικόνα όλης της περιοχής.

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, τόνισε την υποχρέωση της δημοτικής αρχής να διατηρήσει καθαρό το οδικό του δίκτυο, ζητώντας παράλληλα από τους διερχόμενους οδηγούς να σεβαστούν το Δήμο αλλά και το περιβάλλον και να μην πετούν τα κάθε λογής απορρίμματα στο δρόμο, αλλά να τα εναποθέτουν στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν εντός των οικισμών.

«Η καθαριότητα θεωρείται μισή αρχοντιά κι εμείς σαν μέλη της δημοτικής αρχής, πιστοί στο παραπάνω ρητό, θεωρούμε υποχρέωση μας να έχουμε καθαρούς όχι μόνο τους οικισμούς αλλά και τους επαρχιακούς δρόμους από τους οποίους περνούν καθημερινά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τον τουρισμό, χιλιάδες επισκέπτες.

Ζητάμε από τους οδηγούς να επιδείξουν περιβαλλοντική ευαισθησία και να συνδράμουν στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε το Δήμο μας καθαρό. Ας μην πετούν λοιπόν τα διάφορα άχρηστα μικροαντικείμενα από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους, αλλά ας τα κρατάνε μαζί τους για να τα ρίχνουν στο πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.» επισήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook