Το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Υδατικών & Εδαφικών Πόρων της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στα Χανιά την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 διοργανώνει εσπερίδα με θέμα Διαχείριση των υδατικών πόρων και κλιματική αλλαγή.

Η εσπερίδα έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ι. Μαρκουλάκης» στο κτίριο του ΤΕΙ Κρήτης στην Χαλέπα Χανιά.

Πρόγραμμα ομιλιών :

18:00-18:15 Προσέλευση

18:15-19:00 Κίττας Κων., Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τεχνολογίες και τεχνικές καλλιεργειών υπό κάλυψη ως εργαλεία για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής..
Παρουσίαση σύγχρονων τεχνολογιών και τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε θερμοκήπια και δικτυοκήπια στην περιοχή της Μεσογείου. Θα δοθεί έμφαση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, ενέργειας και χημικών σε καλλιέργειες υπό κάλυψη, με ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του έργου  «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους- πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τμήμα του οποίου υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

19:00-20:00 Χαρτζουλάκης Κων, Επιστημονικός Συνεργάτης, Αρδεύσεις & Ελαιοκομία
ΕΛΓΟ, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου. Κλιματική αλλαγή και βιώσιμη διαχείριση του νερού στις δενδρώδεις καλλιέργειες. 

Παρουσίαση καινοτόμων πρακτικών άρδευσης, που εφαρμόζονται στις περιοχές με περιορισμένους υδατικούς πόρους που εξοικονομούν νερό άρδευσης, και σύγχρονων εργαλείων σχεδιασμού της άρδευσης και αξιοποίησης των επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων για άρδευση

20:00  Ερωτήσεις – Συζήτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook