Στην προεδρία του ΟΦΗ θα παραμείνει ο Νίκος Μαχλάς αλλά και τα περισσότερα μέλη από το διοικητικό συμβούλιο που είχαν δηλώσει την παραίτηση τους στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 
Η είδηση αυτή προέκυψε μέσα από την σημερινή διαδικασία της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ όπου δεν βρέθηκε διάδοχο διοικητικό σχήμα και μετά από πρόταση του Γιάννη Κουράκη που αποδέχτηκε ο Νίκος Μαχλάς και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου το διοικητικό συμβούλιου θα παραμείνει στην θέση του μέχρι να βρεθεί μια κατάλληλη διοικητική λύση που θα βοηθήσει και στο οικονομικό κομμάτι. 
Από το νέο 10μελές διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε μέσα από την διαδικασία της γενικής συνέλευσης αποχώρησαν δύο άτομα , ο Γιώργος Αμπαρτζάκης και ο Ντίνος Μανταδάκης και προστέθηκαν άλλα δύο άτομα . Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Τουγλή και τον Μανώλη Βρέντζο που μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει ξανά στο διοικητικό συμβούλιο της κρητικής ομάδας. 

Πως ανατράπηκε η απόφαση του Νίκου Μαχλά 

Η γενική συνέλευση ήταν να ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι όμως μέχρι και τις 5.15 δεν είχε αρχίσει και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι και το τελευταίο λεπτό γινόταν επαφές στο γραφείο του Βασίλη Ξημέρη στο Κλειστό του ΒΑΚ προκειμένου να φανεί αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια πρόσωπα για να στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. 

Μετά από αρκετές συζητήσεις δεν προέκυψε ικανός αριθμός υποψηφίων η για να λέμε την αλήθεια κανείς δεν εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να συμμετέχει στη νέα διοίκηση της ομάδας. 

Βγαίνοντας από το γραφείο του Βασίλη Ξημέρη και ξεκινώντας η διαδικασία της γενικής συνέλευσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης πήρε τον λόγω και πρότεινε στο Νίκο Μαχλά και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου να παραμείνουν στην διοίκηση μέχρι να βρεθεί μια συγκεκριμένη λύση για την ομάδα. «Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε τον στόχο μας μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες και η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα όπου ανήκει. Τα καταφέραμε όλοι μαζί όμως παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές τα πράγματα τη νέα χρονιά για την ομάδα δεν είναι εύκολα» τόνισε αρχικά ο Γ. Κουράκης που στη συνέχεια επισήμανε : «Η παραίτηση του Νίκου Μαχλά και των υπολοίπων μελών από το δ.σ δεν σας κρύβω ότι με αιφνιδιάσε και ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε να συμβεί σε αυτή την φάση. Επειδή λοιπόν πρέπει να τρέξουν κάποια ζητήματα άμεσα και η ομάδα τώρα είναι απροετοίμαστη προτείνω στο Νίκο Μαχλά και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να παραμείνουν στις θέσεις τους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί μια συγκεκριμένη λύση για την ομάδα. Εγώ προσωπικά θα είμαι κοντά τους και όλοι μας θα πρέπει να τους στηρίξουμε». 

«Δεν αφήνω την ομάδα στα δύσκολα» 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Μαχλάς που αποδέχθηκε την πρόταση του Γιάννη Κουράκη εισπράτωντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων του ΟΦΗ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ επισήμανε : «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τον Δήμαρχο Ηρακλείου καθώς και τους παλιούς και τους καινούργιους μετόχους. Θέλαμε να κάνουμε μια δίκαιη συνέλευση και νομίζω ότι το πετύχαμε. Ο σκοπός της παραίτησης μου ήταν για να μην κλείσω την πόρτα σε όποιον ήθελε να βοηθήσει την ομάδα και να την στηρίξουν στην προσπάθεια της. Την ομάδα δεν την αφήνω στα δύσκολα με τίποτα και αποδέχομαι την πρόταση του Δημάρχου. Σας καλώ όλους να κάνουμε την ίδια προσπάθεια και ακόμη μεγαλύτερη να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί από την μεριά του για να πάμε τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει». 

Μετά το τέλος της ομιλίας του Νίκου Μαχλά ο Γιάννης Κουράκης πήρε ξανά τον λόγο και πρότεινε στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας να συμμετέχουν οι κ.κ Κώστας Τουγλής και Μανώλης Βρέντζος κάτι που έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη. 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο 

Το νέο δεκαμελές διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από την σημερινή διαδικασία της γενικής συνέλευσης και το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής : Νίκος Μαχλάς, Χρήστος Μιχαλόπουλος,  Ανδρέας Μανουσάκης , Αντώνης Κουτάντος , Λευτέρης Κουγιουμτζής , Γιώργος Καλουτσάκης , Γιώργος Στεφανουδάκης,  Κώστας Τουγλής , Βασίλης Ξημέρης , Μανώλης Βρέντζος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook