Απονομή βραβειων και επαίνων του 3ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων “Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μαθητικό-δημοσιογραφικών βραβείων και επαίνων για έκτη συνεχή χρονιά και τρίτη σε Παγκρήτιο επίπεδο στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου, χτες Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 στις 6 μ.μ. για τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για τα σχολεία και τους μαθητές των νομών Ρεθύμνης και Χανίων.

 Αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης, ο χώρος είχε κατακλυστεί από μαθητές κάθε βαθμίδας μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν. Η παιδική λαχτάρα και η αγωνία της επιβράβευσης ήταν έκδηλα διάχυτες στο χώρο και καθόρισαν το κέφι και την ποιότητα όλης της βραδιάς.

Βραβεύτηκαν τα ακόλουθα σχολεία  ή μαθητές από αυτά:

Α.Λύκεια: Εσπερινό ΓΕ. Λ. Ηρακλείου, ΓΕ.Λ. Νέας Αλικαρνασσού, ΓΕ.Λ. Επισκοπής 1ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 5ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου.

Β. Γυμνάσια: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και Γυμνάσιο Μαλίων.

Γ. Δημοτικά:2οΜοιρών (από κοινού με το Δημ. Σχ. Βραχιάς Θεσσαλονίκης), Ελούντας, 28ο -57οΔημ. Σχ. Ηρακλείου, Καστελίου Πεδιάδος, Κοκκίνη Χάνι, 2οΒουτών,Ελιάς, 1ο Ηρακλείου,5ο Νέας Αλικαρνασσού, Πιτσιδίων, Πόμπιας και 1οΤυμπακίου

Ειδικά Βραβεία απονεμήθηκαν στο περιοδικό «Κοίρανος» και στην εφημερίδα «Πεφταστέρι» για την ποιότητα, τη συνέπεια και τη μακροβιότητα της έκδοσής τους.

Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχαν και οι βραβεύσεις τών:  Μιχάλη Φανουράκη σπουδαστή του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης και Δημήτρη Μουδατσάκη, μαθητή της  Γ’  Τάξης του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ηρακλείου από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνη Σανουδάκη.

Ορισμένες από τις διακρίσεις έφεραν τα ονόματα «Μανόλης Πουλής», «Αντώνης Χελιδόνης» και «Βιργινία Μανασάκη» φίλων του θεσμού, που είχαν ένα ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου.

 Τα βραβεία-διακρίσεις απένειμαν: ο Γιώργος Αντωνάκης σκηνοθέτης –υπεύθυνος πολιτιστικών Δήμου Ηρακλείου, ο Δημήτρης Πουλής, η Μαρίκα Χελιδόνη, ο Χαράλαμπος Φασουλάς-υπεύθυνος τμήματος βιοποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ο Λάμπρος Καμπουράκης – εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα παιδείας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ο Γιώργος Δασκαλάκης εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου «Τύπος και Ουσία», ο Κώστας Παρλαμάς – αντιδήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου, ο Ζαχαρίας  Ρηγάκης -πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου, ο Δημήτρης Αποστολάκης -Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Γιώργος Μακράκης –πρόεδρος του Συλλόγου «Δομ.Θεοτοκόπουλος», ο Κυριάκος Χαριτάκης –συνεργάτης του Camera Zizanio, η Ελένη Βακεθιανάκη-δημοσιογράφος και η Κατερίνα Μηναδάκη – δημοσιογράφος-αντιπρόσωπος Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό και ευχαριστεί τους συνεργάτες που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.  Με αυτό το ενθουσιώδες γεγονός κλείνει τη φετινή διαδρομή του ο θεσμός της επιβράβευσης των μαθητικών εντύπων, ανοίγοντας τον δρόμο για τον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό την ερχόμενη σχολική χρονιά 2017-2018. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook