Από ότι φαίνεται, η Apple δεν κατάφερε να διατηρήσει την αύξηση στις πωλήσεις των συσκευών iPhone της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

Από ότι φαίνεται, η Apple δεν κατάφερε να διατηρήσει την αύξηση στις πωλήσεις των συσκευών iPhone της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εταιρεία με έδρα στο Cupertino πούλησε μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς περίπου 50,8 εκατομμύρια συσκευές iPhone, 1% κάτω σε σχέση με όσα πούλησε πέρυσι (51,2 εκατομμύρια).

Θα πρέπει πάντως να ληφθεί υπόψη, ότι το περσινό, ήταν το πρώτο τρίμηνο όπου οι πωλήσεις των συσκευών iPhone δεν σημείωσαν αύξηση από έτος-σε-έτος, οπότε η πτώση το τελευταίο τρίμηνο δεν αποτελεί έκπληξη. Από ότι φαίνεται, οι φίλοι του iPhone ενδεχομένως να μην προχωρούν σε αγορές, περιμένοντας το επετειακό iPhone (για την 10η χρονιά της εμπορικής του σταδιοδρομίας) αργότερα μέσα στη χρονιά.

Παρά την μείωση στις πωλήσεις του iPhone, τα έσοδα της Apple κυμάνθηκαν στα $52,9 δισεκατομμύρια για το τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 5% από έτος-σε-έτος. Ορισμένοι, αποδίδουν την αύξηση στους υπολογιστές Mac, με την Apple να πουλάει 4,2 εκατομμύρια υπολογιστές μέσα στο τρίμηνο, κάτι που σημαίνει αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που οι πωλήσεις υπολογιστών Mac παρουσιάζουν αύξηση.

Η τρίτη μεγαλύτερη προϊοντική κατηγορία της Apple, η σειρά iPad απέτυχε να “γυρίσει” τα πράγματα και συνέχισε την πτωτική πορεία που ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια. Η εταιρεία πούλησε περίπου 8,9 εκατομμύρια συσκευές iPad, κάτι που σημαίνει μείωση 9% σε σχέση με όσα είχε πουλήσει πέρυσι την ίδια περίοδο (10,25 εκατομμύρια).

Οι υπηρεσίες ωστόσο της εταιρείες συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία, με τα έσοδα να αγγίζουν τα $7,04 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 18% σε ετήσια βάση. O CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε ότι τα έσοδα του App Store παρουσίασαν ετήσια αύξηση 40% ενώ και η υπηρεσία Apple Music γνώρισε διψήφια ανάπτυξη. Όσον αφορά σε άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως στα Apple Watch και Apple TV γνώρισαν αύξηση 31%.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook