Στο 7% το μερίδιό τους σε λιγότερο από ένα χρόνο – Ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικές αλυσίδες και super markets συγκαταλέγονται στο πελατολόγιό τους

Στα δυο μεγάλα νησιά όπου έχει «ανοίξει» η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή την Ρόδο και την Κρήτη, στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος καθώς θεωρούν ότι μπορούν να κερδίζουν σημαντικό μερίδιο πελατών από τη ΔΕΗ κυρίως μεταξύ των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες αναζητούν τρόπο μείωσης του ενεργειακού κόστους που καλούνται να καταβάλουν. 

Έτσι όλοι οι βασικοί παίκτες της λιανικής αγοράς ρεύματος δίνουν το παρών στη Κρήτη και τη Ρόδο. 

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Κρήτης απελευθερώθηκε, το καλοκαίρι του 2016 και της Ρόδου τον Ιανουάριο του 2017. 

Μάλιστα ειδικά στην Κρήτη όπως δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκος Μπουλαξής, οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρισμού έχουν ήδη αποσπάσει από τη ΔΕΗ μερίδιο της τάξης του 7%. 

Ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικές αλυσίδες, σούπερ μάρκετ, βιοτεχνίες και μεταποιητικές μονάδες, αλλά και οικιακοί καταναλωτές συγκαταλέγονται στο πελατολόγια των ιδιωτικών εταιριών ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα δύο νησιά, εκτός της ΔΕΗ, δραστηριοποιούνται οι εταιρίες Volterra, Green, Elpedison, Protergia, Ήρων, ΚΕΝ και ΕΛΤΑ, ενώ τρεις ακόμα εταιρίες βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης δραστηριότητας. 

Πρόκειται για τις Ε.Φ. Economic Growth AE, τη Volton AE και την ΟΤΕ Ακίνητα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook