Επίσκεψη – αστραπή εν μέσω των διαβουλεύσεων για το Brexit και της προεκλογικής περιόδου στην Μ.Βρετανία

Έναν μήνα μετά την επίσκεψη στην Αθήνα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, επισκέπτεται την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr , ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να φτάσει στα Χανιά, αργά το βράδυ της Πέμπτης με ειδική πτήση αεροσκάφους της Βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, RAF.

Ο Βρετανός Υπ. Εξωτερικών  θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο των Χανίων και το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει με το αεροσκάφος της RAF.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσκεψη του κ.Τζόνσον στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου, στις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είχαν συζητηθεί, το Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων Μεγάλης Βρετανίας- ΕΕ μετά το Brexit, καθώς οι περιφερειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και η προσφυγική κρίση.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ.Τζόνσον είχε ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ εφόσον ζητούσαν την βοήθεια της Μ.Βρετανίας για επέμβαση στην Συρία.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται ο προεκλογικός αγώνας , εν όψει των πρόωρων εκλογών στην Βρετανία που θα γίνουν στις 8 Ιουνίου.

Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα των Συντηρητικών, στο πλευρό της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook