Η έκθεση «Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης & Ορμής» θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-20:00 μέχρι 2 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη είσοδο.

 

Το Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, στις 20:00, το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου εγκαινιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης & Ορμής» της εικαστικής ομάδας Χωρο-Χρόνος που αποτελείται από τους εικαστικούς καλλιτέχνες Αργυρή Βασιλάκου, Δημήτρη Σπανόπουλο και Μιχαήλ Φαλκώνη σε επιμέλεια του Δρ Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου και του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη στο Μ.Ε.Τ.Η., Νυμφών 3, Πόρος, Ηράκλειο, Κρήτη, (Τ: 2810 226683).

Η θεματική της έκθεσης «Ασκήσεις Ψυχικής Έντασης & Ορμής» είναι επίκαιρη και ρηξικέλευθη. Οι επιμελητές Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Iωάννης Ν. Αρχοντάκης επέλεξαν, τεκμηρίωσαν και παρουσιάζουν 30 έργα της εικαστικής ομάδας Χωρο-Χρόνος που δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας τα τελευταία 10 έτη. Όλα τα έργα κινούνται στο δίπολο Ζωγραφική-Χαρακτική αναδεικνύοντας τις ουσιαστικές γέφυρες ενασχόλησης της ομάδας ανάμεσα στα δύο είδη εικαστικής έκφρασης.

Ο επιμελητής και ιστορικός της τέχνης Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος σημειώνει: «Οι τρεις καλλιτέχνες που απαρτίζουν την εικαστική ομάδα Χωρο-Χρόνος συγκρότησαν την ομάδα όταν διαπίστωσαν τα κοινά τους ενδιαφέροντα για την ζωγραφική και τη χαρακτική όπως επίσης και τις κοινές τους αναφορές στην αφηρημένη τέχνη. Αν και οι τρεις κάνουν χρήση της εξπρεσιονιστικής γραφής οι δουλειές τους δεν ενστερνίζονται με τον ίδιο τρόπο τις εξπρεσιονιστικές αξίες και ως εκ τούτου χρήζουν διακριτής αντιμετώπισης. Ο Σπανόπουλος είναι ο πλέον αποστασιοποιημένος από την αφαίρεση εφόσον η φιγούρα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις συνθέσεις του. Ο Φαλκώνης χρησιμοποιεί την αφαίρεση σε συνδυασμό με στοιχεία ποπ που δανείζεται από τη διαφήμιση και η Βασιλάκου έχει ως εφαλτήριο τη γεωμετρική αφαίρεση αν και στη δουλειά της κάνει επίσης χρήση του αυθόρμητου σχεδίου».

Ειδικά εργαστήρια χαρακτικής, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, θα οργανώσουν τα μέλη της εικαστικής ομάδας Χωρο-Χρόνος στο χώρο του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου το Σάββατο 13.5.2017 (Ξυλογραφία) και το Σάββατο 27.5.2017 (Ξυλογραφία & Collagraph) στις 11:00. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικής  επικοινωνίας με τον Μιχαήλ Φαλκώνη στο τηλέφωνο: 6936799062.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook