Ένα ακόμη πλήγμα κινδυνεύει να δεχθεί ο τουρισμός, αυτήν τη φορά εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στους ελέγχους των αποσκευών και στη φύλαξη των εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, καθώς και σε αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Κω και της Ρόδου, προανήγγειλαν τριήμερη απεργία από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου, αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Η ασφάλεια των έξι περιφερειακών αεροδρομίων έχει ανατεθεί από τον περασμένο Μάιο σε ιδιωτική εταιρεία (μετά από διαγωνισμό), η οποία όμως δεν έχει πληρωθεί ακόμη από το Δημόσιο και με τη σειρά της αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων έστειλε υπόμνημα στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών όπως αναφέρει το protothema.gr, ζητώντας να καταβληθούν τα χρήματα, γιατί «οι εργαζόμενοι που έχουν παράσχει κανονικά τις υπηρεσίες τους από τον Μάιο, έχουν υποστεί τη εξαθλίωση από την επιβολή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, τη συρρίκνωση των μισθών και δεν αντέχουν άλλο».

Ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των σχετικών κονδυλίων, ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια που θα έχουν συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών.