Το κλείσιμο δύο εσωκομματικών «μετώπων» θα επιχειρήσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει αφενός να βάλει τέλος στην άτυπη συζήτηση περί μεσαίου χώρου, αποσαφηνίζοντας την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, και αφετέρου να αναθερμάνει το ψυχρό κλίμα με τους «καραμανλικούς», διαμηνύοντας ότι η ΝΔ είναι ενιαία και έχει αφήσει πίσω της την εσωστρέφεια.

Ως προς το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, που θα πλαισιώσει την αλλαγή των συμβόλων του κόμματος και τη μετακόμιση στη Συγγρού από την ιστορική Ρηγίλλης, ο
in.grκ. Σαμαράς, όπως λένε συνεργάτες του, θα προτάξει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και θα αναφέρει ότι «αν η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, είναι γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων».

Οι φωνές περί εγκατάλειψης της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου» βρέθηκαν στο επίκεντρο των «γαλάζιων» συζητήσεων με αφορμή την πρόσδεση στο άρμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραγόντων με προϊστορία στον εθνικοπατριωτικό χώρο, όπως οι κ.κ. Χρ.Λαζαρίδης και Φ.Κρανιδιώτης.

Την ίδια ώρα ψυχρό κλίμα στις σχέσεις των στελεχών που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον τέως πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, δημιουργεί η συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής του βουλευτή Επικρατείας κ. Ευ.Αντώναρου, καθημερινού συνομιλητή του κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Αντώναρος εκτίμησε ότι είναι λάθος της ΝΔ η εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στην υπόθεση της Siemens, λέγοντας ότι «όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι όταν ελέγχουν πρώην πρωθυπουργούς». Οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Αντώναρος απορρίφθηκαν με «σκληρό» τρόπο («άνευ σημασίας») από τους ηγετικούς κύκλους της ΝΔ, προκαλώντας νέα ένταση.

Ο κ. Σαμαράς, όπως λένε συνεργάτες του, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «θα μιλήσει καθαρά πολιτικά» και θα τονίσει ότι η ΝΔ είναι ενιαία και έχει αφήσει πίσω της την εσωστρέφεια.

Κατά τα άλλα, ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να εμφυσήσει αισιοδοξία στα στελέχη του και θα εμφανίσει ότι η ΝΔ είναι πλέον έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πολιτικές εξελίξεις ότι και αν σκέπτεται η κυβέρνηση. Το κύριο μέρος της ομιλίας του αναμένεται εξάλλου να αφορά σε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook