Το πέρασμα από το 19ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών τμήματος Χημείας Κρήτης στην 12η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Νέων Επιστημόνων (DA-ΕYCN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών και Μοριακών Επιστημών (EuCheMS)

Την Πέμπτη 4-5-17 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 19ο συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η λήξη του οποίου ταυτίστηκε με την έναρξη της 12ης Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής  ένωσης νέων επιστημόνων της EuCheMS, σε μια προσπάθεια της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ΄(ΕΕΧ) και ειδικότερα του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης και του Τμήματος Χημείας να διασυνδέσει τους νέους χημικούς της Ευρώπης.

Στο συνέδριο μετείχαν περισσότεροι από 198 μεταπτυχιακοί φοιτητές με 31 προφορικές και 29 αναρτημένες εργασίες, 4 διακεκριμένοι επιστήμονες, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, καθώς και αρκετοί ξένοι νέοι επιστήμονες με αναρτημένες εργασίες.

Το τέλος του συνεδρίου και την αρχή της Γενικής Συνέλευσης της EYCN σηματοδότησαν οι ομιλίες της Προέδρου του Τμήματος  Χημείας, Καθηγήτριας Μαρίας Κανακίδου, της Προέδρου της ΕΕΧ, κ. Φιλλένιας Σιδέρη, η οποία παρουσίασε τη δομή και τις δραστηριότητες της ΕΕΧ, του Προέδρου της ΕYCN, Fernando  Gomollon Bel  ο οποίος παρουσίασε τους σκοπούς και τις δραστηριότητές της EYCN, του εκπροσώπου της ΕΕΧ στην ΕYCN, κ. Μιχάλη Τερζίδη και του Προέδρου της ΟΕ του συνεδρίου μεταπτυχιακών φοιτητών, κ. Χάρη Νάζου.

Ακολούθησε ένα bbq με εθελοντές ψήστες μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο του συλλόγου, κ.  Γεώργιο Ρούσσο και κρητική μουσική και χορούς και οι προσκεκλημένοι για την  Γενική Συνέλευση της EYCN ολοκλήρωσαν την ημέρα τους εντυπωσιακά με μια επίσκεψη στο ανάκτορο της Κνωσσού. 
 
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της EYCN θα συνεχιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο με την εξαιρετικά τιμητική παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών και Μοριακών Επιστημών, κ. David Cole-Hamilton.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook