Ο κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση ταμίας δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο

Έγινε χθες η αστική δίκη για την αγωγή αποζημίωσης που έχει καταθέσει ο δήμος Γαύδου σε βάρος του πρώην υπευθύνου της ταμειακής υπηρεσίας που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από τα ταμεία 530.000 ευρώ – οι οποίες με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Ο κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση ταμίας δεν παραστάθηκε χθες στο δικαστήριο. Η αγωγή συζητείται και πέον αναμένεται η απόφαση για την επιβολή αποζημίωσης, από τον ταμία στον δήμο Γαύδου, ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στις 2 Ιουνίου 2017 αναμένεται να εκδικαστεί ποινικά η υπόθεση που έχει λάβει ήδη αλλεπάληλες αναβολές.

Το χρονικό

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε Δήμαρχος Γαύδου και νυν δημοτικός σύμβουλος Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε Περιφερειάρχη Κρήτης Θανάση Καρούντζο, πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον  τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Τότε ο κ.Καρούντζος είχε δηλώσει:  «Διέταξα άμεσα να γίνει έλεγχος και ζήτησα από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών να ορισθεί οικονομικός επιθεωρητής. Είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη στα Χανιά για το συγκεκριμένο θέμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε χθες και ήταν παρόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Γαύδου. Μέσα από την προτροπή που είχα κάνει στον δήμαρχο να διερευνήσει τα προηγούμενα έτη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξεως των 530.000 περίπου ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα.»

Στην συνέχεια από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιθεωρητές και Εισαγγελέα διαπιστώθηκε πως η συνολικά ζημιά για τον Δήμο Γαύδου, μαζί με τις προσαυξήσεις, ξεπερνούσε κατά πολύ το αρχικό ποσό ενώ μετά και την μήνυση που υπεβλήθη από τον Δήμο, ασκήθηκαν διώξεις κατά του συγκεκριμένου υπεύθυνου της ταμειακής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook